PARTIZAN BI ULASKOM U LIGU KONFERENCIJA BI MOGAO DA DOBIJE OGROMNU BONUS NAGRADU: Ali, prvo mora Sabah da padne!
Partizan, ilustracija, Foto: Starsport©

OSTAJE DA SE VIDI

PARTIZAN BI ULASKOM U LIGU KONFERENCIJA BI MOGAO DA DOBIJE OGROMNU BONUS NAGRADU: Ali, prvo mora Sabah da padne!

Ukoliko Partizan uđe u grupnu fazu Lige konferencija može da se nađe u dobroj situaciji

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana nalaze se u veoma nezgodnoj situaciji. Posle poraza od 2:0 od strane Sabaha crno-beli su na korak od kraja evropske misije na samom njenom početku.

Ipak, ako se izvuku nagrada može biti i te kako velika...

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija je od 21 čas na stadionu u Humskoj.

Za dobro srpskog fudbala je da Partizan prođe dalje, tim pre što su Vojvodina i TSC u velikoj meri pokvarili skor Srbije na listi koeficijenata UEFA.

Lošem učinku kumovao je i Partizan, onim porazom u Azerbejdžanu, ali eto prilike da se Sabahu u Beogradu naplati dug.

Partizan, inače, ima lepu priliku da bude u prvom šeširu za žreb grupne faze Lige konferencija. Naravno, za početak je potrebno za izbaci Sabah.

Istina, bili su crno-beli i prošle jeseni u prvom šeširu, pa su im upale “koske” zvane Keln iz drugog i Nica iz trećeg. I pored toga opet su prošli dalje.

U ovom momentu, prema projekciji žreba za grupnu fazu, Partizan je drugi najbolji tim drugog šešira.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Portal Mozzartsport napravio je i projekciju mogućeg žreba, pa tako u plej-ofu Lige kvalifikacija ima parova gde bi neki od bolje rangiranih klubova mogli da ispadnu i poguraju Partizan do prvog šešira.

Recimo, Osasuna će igrati sa pobednikom duela Klub Briž – Akurejri, a to će izvesno biti Belgijanci. Partizanu bi išlo na ruku da Španci prođu dalje, jer imaju manji koeficijent od crno-belih.

Bolji rejting ima i AZ Alkmar, koji će u četvrtoj rundi igrati sa boljim iz duela Aruka (Portugalija) – Bran (Norveška). Na minu bi mogao da nagazi i Dinamo iz Kijeva, koji najpre u trećem kolu igra sa grčkim Arisom (prvi meč dobili Grci 1:0), a ako prođe, onda u četvrtom sa Bešiktašem ili Nefčijem. Od ta četiri kluba samo Ukrajinci imaju bolji koeficijent od Partizana, tako da bi crno-belima odgovaralo da bilo ko, osim Dinama, stigne do grupe.

Partizan, ilustracija
Partizan, ilustracijafoto: Starsport©

Bolji rejting od Partizana ima i Ferencvaroš, koji će ukrstiti koplja najverovatnije sa Žalgirisom, koji će se iz kvalifikacija za Ligu Evrope preseliti u ovo takmičenje.

A ispred Partizana u drugom šeširu je danski Midjilend, kojeg čeka isto jako težak put do grupe - prvo ima revanš sa Omonijom u trećem kolu (prvi meč dobili Kiprani 1:0), a ako prođe ići će na pobednika duela Legija - Austrija Beč. Dakle, sasvim bi odgovaralo srpskom predstavniku da Danci budu jedan od klubova koji neće dobaciti do grupne faze.

Bonus video:

00:53

Osnovna škola Slavko Popović. Fudbalski klub Partizan Darosava

(Espreso/blic/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.