"BILO JE KRIMINALNO" Duljaj zove navijače na Sabah, veruje u igrače: "Da POCEPAJU novi teren pa neka ga posle krpe"
Igor Duljaj, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

ne može gore

"BILO JE KRIMINALNO" Duljaj zove navijače na Sabah, veruje u igrače: "Da POCEPAJU novi teren pa neka ga posle krpe"

Kada imate iza leđa armiju koja veruje u vas, sve je drugačije - kaže trener Partizana

Objavljeno: 13:30h

Trener Partizana, Igor Duljaj, održao je konferenciju za medije uoči revanša sa Sabahom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Utakmica se igra na stadionu u Humskoj u četvrtak u 21 čas. U prvom meču u Masaziru Partizan je izgubio 0:2 i prikazao vrlo lošu igru.

- Bilo je sve loše u Bakuu, tako da sada očekujem sve suprotno. Razočarao sam navijače koji su i tamo došli. Imali smo važan meč protiv Radničkog iz Niša. Ta utakmica nam je mnogo pomogla posle Bakua. Tražim od svojih igrača, znam da će to učiniti, da budu agresivni od početka, da stavimo do znanja protivniku gde je došao, da ćemo imati podršku svojih navijača. Meč je mnogo važan za sve nas, verujem da će igrači "pocepati" ovaj novi teren, pa neka ga krpe posle toga - počeo je slikovito izlaganje Duljaj.

Svestan je Duljaj da je situacija teška, ipak...

- Da je lepo bio bi neko drugi, pričali bismo o nekim drugim stvarima. Teška je situacija, ali ja volim kad je teško, jer možeš da vidiš koliko si jak. Ili slab. Neka pritisak bude na meni, a ne na igračima. Oni su zarobljenici tuđeg mišljenja, čitaju komentare, nikako ne mogu da se sa time izborim. Moraju da veruju u to što radimo. Pravda i nepravda ne mogu da pobede rad. Kada radiš pošteno, ne može ti niko ništa. Osmeh i vera. Biće sve kako treba.

Igor Duljaj
foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan mora da postigne tri gola, sugerisao je jedan novinar iako može da prođe i pobedom od dva gola više pa na penale. Duljaj ga je ispravio.

- Mi ne jurimo tri gola razlike, već dva. Idemo korak po korak. Agresivno, pametno, 90 ili 120 minuta, tražim od tima da odmah da maksimum. Kako igrači, tako i mi i navijači. Pozivam navijače, popularne su cene karata, neka dođu i pruže podršku.

U svakoj replici je Duljaj apostrofirao podršku navijača.

- Igračima je potrebna podrška, a samo kroz utakmice možemo do željene forme. Naravno, biće oscilacija, bilo je protiv Niša a tek protiv Sabaha, bilo je kriminalno. Preuzeo sam na sebe odgovornost, nikada neću ništa loše reći za igrače. Verujem u njih, oni veruju u ono što radimo. Bitno je da momci osete podršku sa tribina, kao u Bačkoj Topoli i Novom Sadu, pa i protiv Niša gde je bila pozitivna energija koja nam je dala snage za preokret. Momci će dati sve od sebe - uveren je trener.

- Momci su pokazali da imaju kvalitet, ali taj kvalitet nije dovoljan ako nemate podršku. Zato stalno naglašavam to. Kada imate iza leđa armiju koja veruje u vas, sve je drugačije. Imajte razumevanja za igrače, nije alibi, ali mnogi nisu prošli pripreme. Nije jednostavno.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

Pomenuo je i pojačanja.

- Ova ekipa ne zavisi samo od 11 igrača. Imamo Šehovića koji odlično radi, obećao sam mu šansu. Tu je i Saničanin... Svojim radom zaslužuju da budu u ekipi. Igrače ne smeš da lažeš, ako nešto obećaš, moraš da ispuniš. A vi imajte razumevanja za oscilacije. Potrebno je vreme koje nemamo. Imamo tri štopera, čekamo četvrtog. Čekamo i jedno krilo. Ono koji će da rešava utakmicu - poručio je Duljaj.

Crno-beli do sada nikada u evropskim dvomečima nisu uspeli da nadoknade minus dva na svom stadionu.

- Nisam znao za taj podatak. Ne nadam se, verujem da možemo da nadoknadimo. Protivnik je odmarao prošli vikend, ali nas to ne zavarava. Niti je alibi za nas. Umor ne postoji, kakav umor? Tek smo počeli da igramo. Verujem da ćemo nadoknaditi razliku i proći dalje.

Jasno je koliko je učešće u Evropi bitno za funkcionisanje kluba.

- Evropa donosi novac, ali i posle ove utakmice mora da se živi, da Partizan ima tim za borbu tokom cele sezone. Jedna utakmica može mnogo da donese i odnese. Važno je šta ostaje, koji igrači ostaju. Svesni smo šta možemo da dobijemo. Pritisak imamo, dodatni nam nije potreban. Sve to nestaje kada izađete na teren i dobijete podršku navijača. Taj vetar u leđa može mnogo da donese, čak i za one koji ne veruju, a ima koji ne veruju. Ipak, važno je da tim i stručni štab veruju u uspeh. Molim vas, podržite ekipu. Bez vas nemamo šta da tražimo.

FK Partizan
foto: Starsport©

Pred duel sa Azerima je razgovarao i sa brojnim legendama kluba.

- Čuo sam se sa dosta bivših igrača Partizana i sa trenerima, kao što je Bata Mirković, Ljubiša Tumbaković, Gordan Petrić... Nije sramota pitati pametnije i bolje od sebe. Tumba mi je rekao da ja jedini znam kako se ekipa oseća. Savet volim da saslušam, ali ja sam unutra i ja osećam ekipu, kao što kaže Tumba. Ne pripremam govor, kažem ono što osećam u datom trenutku. Motivacija je publika.

Od rivala očekuje sličnu predstavu kao u prvoj utakmici.

- Ne verujem da će se zatvoriti. Imaju odličnog trenera, dobre igrače, dobro su nas analizirali. Ali važno je kako ćemo mi izgledati. Planovi padaju u vodu kad padne gol, nadam se da ćemo mi biti ti koji će to učiniti. Publika će nas gurati napred i ako ne bude išlo. Većih promena u timu Partizana neće biti. - Možda bude jedna, eventualno dve promene. Videćemo. Tim znam, samo da sve prođe kako treba na treningu.

Mladi štoper Mihajlo Ilić izneo je svoja očekivanja od utakmice.

- Znamo gde smo grešili i koje su greške bile. Verujem u ekipu i sve nas da možemo da okrenemo ovo. Ne treba srljati. Ulazimo koncentrisano u meč, imamo trening da se još malo uigramo i da spremni dočekamo meč - rekao je Ilić.

Pritisak je normalna pojava u Humskoj. Na njega je navikao i talentovani igrač.

- Igrati za Partizan je pritisak po sebi. Sa tim se nosimo. Znamo gde smo. Idemo isto u svaki meč, prvenstvo ili Evropa. Maksimalno fokusirano igramo. Uz pomoć navijača možemo sve što želimo - jasan je defanzivac crno-belih.

Bonus video:

00:46

Konferencija Partizana pred večiti derbi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.