BIVŠI TRENER PARTIZANA BESAN ZBOG KEJNA: Pobogu, šta je Tuhel hteo time da dokaže?
Lotar Mateus, Foto: Profimedia

zagrmeo

BIVŠI TRENER PARTIZANA BESAN ZBOG KEJNA: Pobogu, šta je Tuhel hteo time da dokaže?

Legenda Bajerna dala svoj sud oko Kejna

Objavljeno: 17:06h

Transfer Harija Kejna iz Totenhema u Bajern je odjeknuo svetom fudbala, a potom je usledilo veliko razočarenje za sve navijača Bavaraca.

Bajern je šokantno poražen u utakmici Superkupa protiv Lajpciga sa 3:0, a Tomas Tuhel je ubacio u igru Harija Kejna pri rezultatu 2:0.

Legendarni nemački fudbaler i bivši trener Partizana je oštro kritikovao Tuhela.

- Tuhel je ubacio u igru svoju novu zvezdu od 100.000.000 evra u 64. minutu meča sa Lajpcigom, kada je rezultat bio 0:2. Na kraju je poražen sa 0:3. Lično nikada ne bih uvodio Kejna u igru. Posle cele gungule oko njegovog dolaska poslednjih dana, trebalo je sačekati sa promocijom, eventualno da pred utakmicu bude predstavljen navijačima, a onda potom postavljen pored Ulija Henesa na tribinama. Potom bi odradio nekoliko treninga sa ekipom i bio spreman da počne od prvog minuta protiv Verdera u prvom kolu. Po meni, onakav debi Kejna bio je greška. Bilo je puno galame, let do Minhena, brzi pregledi i potpis usred noći... Definitivno nije bila dobra ideja gurati ga odmah na teren - objasnio je Mateus.

Hari Kejn u dresu Bajerna
Hari Kejn u dresu Bajernafoto: Maik Hölter/TEAM2sportphoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Mateus pozdravlja potez uprave kluba oko angažovanja Harija Kejna, ali...

- Generalno gledano, to je odličan posao. Hari spada u pet najboljih napadača današnjice. Moraće da se navikne na Bundesligu, ali sigurno će postizati mnogo golova iz sezone u sezonu. Međutim cela halabuka oko njegovog dolaska nije bila nešto što karakteriše Bajernov način rada i poslovanja. Ne mogu da se setim da je Bajern bilo kada nekom klubu dozvolio da ga tako namagarči. Ranije bi bilo ovako otprilike: Hoćemo vašeg igrača, dajemo vam 80.000.000 evra. Imate sedam dana da razmislite. Ukoliko se ništa ne dogodi uvek je tu bila opcija B. Ovo sa Kejnom je predugo trajalo. Ali u redu, sada je tu. Vrhunski igrač, cena takođe prihvatljiva za današnje vreme.

Lotar Mateus
Lotar Mateusfoto: EPA/Jose Huesca

Bivšem treneru Partizana je posebno zasmetala izjava trenera Tomasa Tuhela, koji je rekao da se izvinjava Hariju Kejnu.

- Ovakvi izleti mogli bi da budu vrlo opasni po Tuhela. Morao bi da bude oprezniji. Ovo neće neće naići na dobar odjek u svlačionici. Za mene je takva izjava veliko iznenađenje - smatra Mateus.

Bonus video:

00:51

Kaka i Lotar Mateus ostali bez prevoza posle utakmice Srbije i Brazila

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.