PONIŽAVAO PARTIZAN, ŽENE, FUDBALERE: Ko je Điđi Bekali koji se ponaša kao da je sam Bog?
Điđi Bekali, Foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

skandal majstor

PONIŽAVAO PARTIZAN, ŽENE, FUDBALERE: Ko je Điđi Bekali koji se ponaša kao da je sam Bog?

Kontroverzni biznismen je najavio penziju

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana su saznali potencijalne rivale u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija, a to će biti pobednik meča FCSB - Noršelend.

Prva pomisao na rumunski klub je titula šampiona Evrope iz 1986. koja je vinula tadašnju Steauu među velikane.

Druga je kontroverzni vlasnik Điđi Bekali koji je čuven po mnogim skandalima. Svaka njegova izjava ima provokativan ton, a neretko je nazivan šivinistom, rasistom, a da nijednog momenta nije pokušao da se opravda od ovih navoda.

Neopreznim izjavama je zaslužio nadimak "skandal" majstor, a definitivno da je u fudbalu bio i ostao jedna od naupečatljivijih figura.

Crno-beli su izašli kao pobednici u poslednjem okršaju sa rumunskim timom.

Partizan je prošao FCSB u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2015/2016 sa ukupnih 5:3, tako što je nakon 1:1 u Bukureštu slavio 4:2 u Humskoj.

Điđi Bekali
Điđi Bekalifoto: Profimedia

Bekali je tada bio ubeđen u prolaz svog tima, ali je poprilično promašio u proceni.

On je otišao toliko daleko da je svom timu dao čak 80% šanse da trijumfuje na stadionu u Humskoj, a vratio se pognute glave.

- Bolji smo, na poluvremenu sam rekao da sa 0:0 prolazimo sigurno. Ovako će biti teže, ali imamo 80% šansi za prolaz. Nemojte da bude da vam nisam rekao. Neće nam dati gol u Beogradu, to je sigurno. Verujem - rekao je tada Bekali.

Evidentno je da u poslednje vrem nije toliko prisutan na fudbalskoj sceni, nije se potpuno povukao, iako je najavio odlazak u penziju.

- Mislim da smo bezvredni. Zaostali smo i sa igračkom vrednošću i sistemom priprema i treninga. Previše smo glupi. Već sam doneo odluku. Prestao sam sa fudbalom! Za likvidaciju je potrebno 2-3 godine. Videćete. Izvadiću novac koji sam uložio i zbogom. Moj zaključak je da nemamo vrednost. Da dajem novac da neki igrači igraju fudbal? To je to, ove gluposti su gotove. Odlazim u penziju, samo ne mogu da odem preko noći. Ne zatvaram, ali više ne dajem novac. Ako možemo da rastemo sa igračima iz Akademije, super. Ako nađem kome da prodam klub, prodaću ga. Ali nemam nikoga. Ko će dati toliko novac - rekao je Điđi sredinom prošle godine.

Ono što je žestoko zatreslo svet fudbala je činjenica da he zabranio svojim igračima da se vakcinišu protiv koronavirusa.

- Kada bih imao pištolj i vakcinu na stolu, radije bih uzeo pištolj i pucao sebi u glavu! Nema ništa od vakcinacije u mom klubu - izričit je bio konvtrovezni vlasnik.

Bekali je takođe, 2015. godine osuđen na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja i korupcije.

On je poznat ne samo po radikalnim, već i šovinističkim stavovima.

- Ako UEFA ikada od mene zatraži da napravim žensku ekipu, napustiću fudbal. Ženski fudbal nije prirodan. Žene su napravljene da budu lepe i privlače suprotni pol. Ugrožavamo žene dozvoljavajući im da igraju fudbal i ulaze u kazneni prostor. Trebalo bi da igraju rukomet, odbojku i košarku, ali ne i agresivne sportove - rekao je Bekali.

Điđi Bekali
Điđi Bekalifoto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jednog fudbalera je oterao jer je bio ćelav, dok je uspeo da izađe na kraj sa lopovima i jednog rani!

Jedan od većih skandala je bio kada je kondicioni trener Steaue, Tučin Juksel Jesilova uložio protest Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) pošto je dobio otkaz zato što je musliman.

Bekali je tada bez imalo ustručavanja naveo da je donosio lošu sreću zbog svoje religije.

- Steaua je hrišćanski tim i imali smo lošu sreću zbog njega. Ne želim da ga vidim ovde. Ne možemo imati muslimana u klubu koji ima krst na svom autobusu i na dresovima - rekao je tada Bekali. Gnev Rumuna su osetili i neki srpski fudbaleri koji su se našli u timu iz Bukurešta.

Marko Momčilović i Bogdan Planić su bili u "klinču" sa vlasnikom kluba, ali su ubrzo shvatili da je bolje da promene fudbalsku sredinu i potraže sreću na drugom mestu.

04:39

SKANDAL! NAŠIM FUDBALERIMA NAMEŠTAJU SEKS AFERE Pauča: Boli me što smo takav narod koji PLJUJE svoje najveće sportiste SRAMOTA!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.