DOBRO JE: Oporavlja se fudbalerka (18) koja se izlečila od RAKA, zasijala na SP, pa KOLABIRALA na treningu!
Linda Kaisedo, Foto: EPA / Carlos Ortega

tinejdž čudo

DOBRO JE: Oporavlja se fudbalerka (18) koja se izlečila od RAKA, zasijala na SP, pa KOLABIRALA na treningu!

Linda Kaisedo je još tinejdžerka a prošla je kroz mnogo toga

Objavljeno:

Svetsko prvenstvo u fudbalu za žene koje se održava u Australiji i na Novom Zelandu donelo je dosta zanimljivih rezultata, ali i nove zvezde.

Prva od njih je svakako Linda Kaisedo, 18-godišnja Kolumbijka i fudbalerka Real Madrida kojoj je ovo treći Mundijal ove godine pošto je već igrala za U17 i U20 selekcije svoje zemlje.

Na svakom je postigla po jedan gol pa su to mediji nazvali het-trikom.

Linda Kaisedo
foto: EPA/Dan Himbrechts

Ali ono što je impresivnije je životna priča Kaisedo koja je debitovala u profesionalnom fudbalu sa 14 godina, a već sa 15 se suočila sa teškom bolešću i operisala rak jajnika.

- Mislila sam da se nikada više neću baviti profesionalnim sportom, zbog svih tih tretmana i operacija kroz koje sam morala da prođem - rekla je pred Mundijal.

Srećom, oporavila se i zaigrala fantastično, ali je sve uplašila na poslednjem treningu Kolumbije. Dok je Linda trčala oko terena zastala je i uhvatila se za grudi, a onda sela, pa legla na travu, očigledno u bolovima.

Saigračice i lekari su brzo pritrčali i pružili pomoć tinejdžerskoj zvezdi. Ceo trening kamp bio je u panici, a prestrašene saigračice bojale su se onog najgoreg jer je Linda pre samo šest meseci završila sa lečenjem.

Kaisedo je bez svesti bila preko minut i po, ali su je reakcije lekara i njenih saigračica spasile. Savez je saopštio da je fudbalerka sada dobro.

- Linda je veoma umorna. To što joj se desilo je simptom stresa i fizičkih zahteva Svetskog prvenstva. Sada je dobro, sve se vraća u normalu - saopštio je Fudbalski savez Kolumbije.Kolabirala

Bonus video:

02:15

PROMOCIJA U AMERICI: Lionel Mesi predstavljen kao pojačanje Majamija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.