DULJAJ SUMIRAO UTISKE SA PRIPREMA: Priziva dolazak pojačanja, a pominje i Crvenu zvezdu!
Igor Duljaj, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

BEZ DLAKE NA JEZIKU

DULJAJ SUMIRAO UTISKE SA PRIPREMA: Priziva dolazak pojačanja, a pominje i Crvenu zvezdu!

Trener crno-belih odgovorio je i na nezgodno pitanje gde se nalazi Fuseni Dijabate

Objavljeno: 20:28h

Prošle su dve pune sedmice Partizanovih priprema u Sloveniji i, sem činjenice da se ekipa fizički dobro pripremila za početak takmičenja, utisak je da će trener Igor Duljaj ipak morati da sačeka još malo kako bi zapravo uigravao fudbalere i tim koji će izneti sezonu.

Crno-beli su angažovali šest pojačanja, no, one primarne pozicije u ofanzivnom delu, koji će u potpunosti biti rekonstruisan još uvek nisu kompletirane. Klub je u stanju mobilnosti, vode se pregovori i očekuju nova lica, a za konačan “proizvod” moraće da imaju strpljenja i šef stručnog štaba, čelnici kluba, ali i navijači koji pomno prate aktivnost u prelaznom roku.

Posle okončane faze uigravanja, četiri kontrolna meča, Duljaj deluje relativno zadovoljno, no, svestan je da će kada dođu oni koje čeka već duže vreme, morati sve ispočetka. Na vreme ili kasno – biće jasnije već u kvalifikacijama za Ligu konferencije i na početku Superlige Srbije.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

Na pitanje o pojačanjima i situaciji da je vremena sve manje, poručio je:

- Nema vremena, ali što pre dodu biće mnogo lakše. Verujem da ce klub učiniti sve da igrači dodu, neću da govorim o imenima, nije korektno, jer ti igrači imaju svoje klubove. U toku su pregovori, tražio sam da se proces dovođenja igrača ubrza. To je jedino što mogu da vam kažem - izjavio je Duljaj.

Na kojim pozicijama su potrebna pojačanja?

- Moramo da imamo u vidu činjenicu da nam je potreban bonus što se tiče prvenstva. Ako gomilamo igrače može da bude i dobro i loše, zavisi iz kog ugla gledate. Treba da tražimo ono što nam je u ovom trenutku potrebno. Koje su to pozicije? Vi sa strane to možete bolje da vidite. možda čak i vi znate bolje od mene, ali da ne pričamo o pozicijama, kao što sam već rekao klub radi na tome i neke igrače očekujem već sledeće nedelje.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

I dok Partizan još radi na formitanju tima, konkurencija je odradila najveći deo posla. Posebno Crvena zvezda koja je na turniru u Sankt Peterburgu izgledala odlično. Ne poriče ni Duljaj da je večiti rival još kvalitetniji tim u odnosu na prethodnu sezonu.

- Odlično su se pojačali, drago mi je zbog toga. Što jači rivali, to ćemo bolje videti gde smo mi. Nisam gledao koga su sve dovodili, ali znam da su se pojačali.

Na nezgodno pitanje gde se nalazi Fuseni Dijabate, kratko je rekao: - I ja bih voleo da znam. Koliko ja znam nalazi se u Parizu. Da li će se priključiti timu? To ne mogu da vam odgovorim. Voleo bih da je tu, bilo bi mnogo bolje za tim, ali ovo su vrlo teške okolnosti, čak i ako se pojavi kako ću to igračima da objasnim. Medutim, nesporno je da ima kvalitet. To je jedan od razloga za angažovanje igrača od 22 godine, Ksandera Severine, koji će biti sa nama od sledeće nedelje.

BONUS VIDEO:

00:09

Sablasno prazne tribine na 170. večitom derbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.