NAJZVUČNIJE POJAČANJE PARTIZANA: Severina dolazi u Humsku!
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

DOGOVORENO

NAJZVUČNIJE POJAČANJE PARTIZANA: Severina dolazi u Humsku!

Ostalo je samo da crno-beli i agent igrača ugovore još neke detalje sporazuma

Objavljeno: 14:04h

Došlo je vreme da Partizan završi još jedan posao u letnjem prelaznom roku, tako što će angažovati novog legionara.

Holandski internacionalac - Ksander Severina (22) pojačaće vezni red Partizana, saznaje Telegraf. Mladi fudbaler stiže u Humsku kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Ado Den Hagom, čije je boje branio u proteklom periodu.

Radi se o momku koji je rođen u "zemlji lala”, no, poreklom je sa ostrva Kurasao (severno od Venecuele), koje je još uvek pod patronatom Holandije.

Tu se i fudbalski školovao, u akademijama Sparte iz Roterdama, Kvik Den Haga i pomenutog Ado Den Haga, gde i potpisao prvi profesionalni ugovor leta 2021. godine.

Pomenuti klub je želeo da nastavi saradnju sa Ksanderom Severinom, jer je iza sebe imao veoma dobru sezonu i skrenuo pažnju nekolicine klubova (38 mečeva, osam golova i devet asistencija), međutim, igrač je želeo novi izazov i viši nivo.

U Humskoj su dobili preporuku za Severinu, ispratili su sve mečeve u kojima je bio akter i odlučili da je vredno rizika da ga angažuju, tim pre što se radi o momku koji ima samo 22 godine i potencijal da se još razvija i napreduje.

Ksander Severina
foto: Printscreen

Partizanov sporstki sektor ga inače vidi i na poziciji desnog krila, gde će konkurisati sa Fusenijem Dijabateom, kada se i ako se reši taj “kratak spoj” sa sjanim igračem, ali i u centralnom delu terena, što mu takođe nije strano.

Brzina, dobra kontrola i završni pas, kao i mogućnost da se nađe na poziciji na više pozicija u ofanzivi, jer je sposoban da ulazi u sredinu i stvara višak bili su preporuka ljudima iz Humske da posegnu za mladim fudbalerom, koji je u načelu već dogovorio svoje uslove.

Ostalo je samo da Partizan i agent igrača ugovore još neke detalje sporazuma, pa bi vezista već početkom naredne sedmice trebalo da stigne u Humsku.

Bonus video:

00:14

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.