BAHAR RASPOLAŽE BLAGOM KAKVO NIJE OČEKIVAO: Ovi Zvezdini klinci su"ukrali" ŠOU na prve 3 utakmice priprema!
Kosta Nedeljković protiv Zenita, Foto: Alexander Galperin / Sputnik / Profimedia

impresionirali

BAHAR RASPOLAŽE BLAGOM KAKVO NIJE OČEKIVAO: Ovi Zvezdini klinci su"ukrali" ŠOU na prve 3 utakmice priprema!

Nedeljković, Šljivić, Mijatović, Lučić i Nikolić su glavni garant ostajanja na vrhu srpskog fudbala

Objavljeno:

Crvena zvezda igra odlično u dosadašnjem toku priprema za sezonu 2022/23.

Šampion Srbije je najpre savladao selekciju Užica (3:1), pa banjalučki Borac (2:0), da bi u utorak najviše impresionirao pobedom nad Zenitom u Sankt Peterburgu (2:1) na PARI Premijer kupu.

Trenr Barak Bahar je pritom već isprobao mnoge fudbalere i mogao da bude zadovoljan onim što je video, ali i kako se "prima" njegov sistem igre. Istakla su se pojačanja, ali i očekivani prvotimci i omladinci koji se bore da se nametnu Izraelcu i "preotmu" im mesto.

U prvom duelu u Rusiji, kvalitet je pokazao i novi broj 1, Omri Glazer. Žan-Filip Kraso je postigao prvi gol u svom drugom nastupu, doduše sa bele tačke. Prethodno je oba puta zamenio razigranog Jovana Mijatovića, koga je redovno loptama "hranio" vršnjak Kosta Nedeljković.

Jovan Mijatović
Jovan Mijatovićfoto: Starsport©

Probojni desni bek je rođen u decembru 2005. godine, pa nije još ni punoletan, ali već nagoveštava da je spreman za seniorski fudbal, bar kao rezerva.

Kosta Nedeljković je svakako jaka alternativa na poziciji koja je proteklih godina često bila deficitarna na Marakani i konstatno se tragalo za prvim izborom na tom mestu u timu.

Kosta Nedeljković
Kosta Nedeljkovićfoto: Starsport©

Poslednji pokušaj je predstavljao Aleks Vigo, koji će na Marakani ostati do januara, ali je Argentinac pokazao određene manjkavosti u defanzivi koje bi mogle dodatno da dođu do izražaja u takmičenju kao što je Liga šampiona.

Nedeljković je već stekao iskustvo kao igrač Zvezde u Ligi šampiona - za mlade, a u Grafičaru se dodatno "okalio".

U prva tri meča priprema, raskošan talenat je više puta pokazao i Jovan Šljivić koji je upisao asistenciju za gol Vladimira Lučića u Užicu. Impresivni su bili i braća Jovan i Nikola Mituljikić, definitivno obećava Marko Stamenić, pa je jasno da u Ljutice Bogdana ne misle samo o nastupu u Ligi šampiona ove sezone, već ostajanju na vrhu srpskog fudbala i u narednim godinama.

Jovan Šljivić
Jovan Šljivićfoto: FK Crvena zvezda

To je svakako prvi uslov za konstantne prisustvo u elitnom takmičenju Evrope.

Bonus video:

00:14

Promocija Baraka Bahara za novog trenera Crvene zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.