VAZURA POTVRDIO SAZNANJA ESPRESA OKO NATHA! Govorio o dugu, treneru, prelaznom roku i očajnoj sezoni (FOTO)
Miloš Vazura, Foto: Starsport©

OTVORIO DUŠU

VAZURA POTVRDIO SAZNANJA ESPRESA OKO NATHA! Govorio o dugu, treneru, prelaznom roku i očajnoj sezoni (FOTO)

Generalni direktor Partizana o mnogim temama bez dlake na jeziku

Objavljeno:

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura otkrio je koliko su crno-beli u minusu kada govorimo o finansijama.

- Bilo je javno, 35.000.000 evra u decembru prošle godine. Onda smo u martu izmirili jedan veći deo obaveza prema igračima i klubovima. Dug se kreće od 30 do 35 miliona evra. Malo ide gore, malo dole - počeo je Vazura u razgovoru za TV Informer.

Miloš Vazura
Miloš Vazurafoto: Starsport©

Ni trener, po svemu sudeći, neće biti novi.

- Igor Duljaj je trener Partizana. On sad priča sa Ivicom Kraljem, radi svoj posao i sprema pripreme. Na osnovu njihovih izveštaja ćemo doneti odluke - kaže Vazura.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport

Preneli smo vam naše saznanje da će Bibars Natho automatski produžiti ugovor sa Partizanom zbog klauzule, a čelnik tima iz Humske to je potvrdio.

- Partizan može da zadrži kostur tima, ali moramo mnogo i da menjamo. Imali smo lošu sezonu, iako je polusezona bila dobra. Imali smo normalne rezultate u ligi, druga polusezona je bila katastrofalna. Na to je uticala i promena trenera u teškom periodu. Ne možemo da sudimo o treneru na osnovu tri meseca. Ono što smo pričali sa Rikardom i njegovim menadžerom, on ima želju da ostane. Menig ima želju da ostane, Natho ima još godinu dana ugovora, a ko bude odigrao 50 odsto utakmica, ugovor se automatski produžava. I Dijabate ima ugovor, pričali smo sa njegovim menadžerom, trebalo bi da ostane. Duljaj je sa njim u redovnom kontaktu. Očekujemo ih na prozivci, možda stranci dolaze malo kasnije - rekao je Vazura.

Bibars Natho
Bibars Nathofoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Kada govorimo o pojačanjima, najviše se spominju napadač Uroš Đurđević i štoper Ognjen Vranješ.

- Đurđević je bio u poseti klubu sa svojim ocem i menadžerom. Kad god je na odmoru, dođe da poseti klub i jedan je od igrača koji je stvarno ostavio dobar utisak u Humskoj i dobar je momak. Imao je lepu karijeru posle Partizana. On ima ugovor do 2027. Njemu su vrata Partizana uvek otvorena. Malo smo pričali o nekoj opciji pozajmice. On je uvek raspoložen da se vrati u Partizan, ali tu se pita i klub. Oni žele da ga transferišu. Partizan bi voleo da ga ima u svojim redovima. Ognjen Vranješ tri godine unazad dolazi da gleda utakmice Partizana. On jeste zanimljiv Partizanu, jesmo pričali s njim. Medijska hajka se vodi protiv njega, neopravdana je. Mi treba kod njega da gledamo fudbalske kvalitete, a ne nešto drugo. Ostavićemo to kao otvoreno pitanje. Isto su problemi bili kada su dolazili neki igrači koji su igrali za Zvezdu. Sećate se, kad je dolazio Ožegović, isto je bio problem, pa je on dokazao lojalnost klubu na terenu. Tako što je izašao na teren i bio dobar igrač, najbolji u nekim utakmicama. Ukoliko se napravi dogovor sa Ognjenom, onda će sigurno morati da daje 200 odsto na terenu, a iz onoga što sam pričao s njim, verujem da on to može - istakao je Vazura.

Ognjen Vranješ
Ognjen Vranješfoto: Printscreen/ Instagram/ ognjen_vranjes

Analizirao je najlošiju od raspada velike Jugoslavije.

- Počeli smo sezonu, trener je smenjen, a sportski direktor podneo ostavku zbog neuspeha u Evropi. Nisam bio da sportski direktor podnese ostavku. Odgovornost je sigurno i na nama, ali prvenstveno na sportskom sektoru. Na evropskoj sceni smo izgledali dobro. Promena trenera nije smela da se desi od januara. Petrić je dobro vodio ekipu, nije bilo razloga za njegovu smenu. Onda je on došao i rekao da iz zdravstvenih razloga želi da ide iz kluba. Rekao je Ivici Kralju da će na kraju sezone doneti odluku da li će da nastavi da radi ili ne, nije bilo reči da će to da se dešava u ferburaru ili martu. To je uzdrmalo ekipu i ceo klub. Petrić je posle ispadanja od Šerifa tražio da ide - poručio je Vazura.

Gordan Petrić
Gordan Petrićfoto: Starsport©

Priznaje da je napravljeno dosta pogrešnih poteza tokom prošle sezone.

- Mora mnogo da se menja ovo što radimo, na osnovu izveštaja trenera i sportskog direktora pravićemo plan za novu sezonu. Biće dosta dolazaka i odlazaka i biće sigurno, ono što mogu da najavim, dosta mladih igrača. Oslonićemo se dosta na omladinsku školu. Bolje da su igrali iz omladinske škole i završili četvrti nego ovo što smo uradili što nije dobro. Veliki je žal jer je ova godina vodila u Ligu šampiona. Moramo da gledamo napred i da se spremamo za prvenstvo i Ligu konferencija - zaključio je Vazura.

Bonus video:

00:15

Grobari pevaju Aufiderzen

(Espreso/TV Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.