"ORAO" NEĆE SLETETI NA MARAKANU! Reprezentativac ide kod srpskog trenera (FOTO)
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

NIŠTA OD ZVEZDE

"ORAO" NEĆE SLETETI NA MARAKANU! Reprezentativac ide kod srpskog trenera (FOTO)

Sadašnji klub ponudio mu je novi ugovor, ali će se po svemu sudeći preseliti u novu sredinu gde ga čeka zarada od 420.000 evra godišnje

Objavljeno:

Barak Bahar, novi trener Crvene zvezde u telefonskom razgovoru obavestio je Milana Rodića da ga vidi kao startnog levog beka u novoj sezoni.

Na toj poziciji je i Irakli Azarov, pričalo se o pojačanju u vidu Mihaila Ristića, a nedavno se pojavila informacija i oko Filipa Mladenovića (31).

Filip Mladenović u dresu Legije (desno)
Filip Mladenović u dresu Legije (desno)foto: Lukasz Grochala/Cyfrasport / Zuma Press / Profimedia

Ipak, rođeni Čačanin ne planira povratak u Srbiju, ali se nalazi na raskrnici karijere pošto mu ugovor sa Legijom iz Varšave ističe 30. juna ove godine.

Kako piše poljski SportoweFakty, iskusni defanzivac bliži je odlasku iz poljskog velikana nego novoj saradnji, a pojavili su se i finansijski detalji.

Filip Mladenović u dresu Legije (desno)
Filip Mladenović u dresu Legije (desno)foto: EPA/Leszek Szymanski

Odavno je Filip na meti Panatinaikosa koji vodi Lozničanin Ivan Jovanović, a u Atini bi ga čekala plata od 35.000 evra mesečno, tačnije 420.000 godišnje.

Legija je Mladenoviću ponudila nastavak saradnje, ali neželi predugo da čeka odgovor i zbog toga se selidba među "zelene" čini kao najrealnija opcija.

Ivan Jovanović
Ivan Jovanovićfoto: Profimedia

Levi bek je u poljskom velikanu od leta 2020. godine i odigrao je 102 utakmice u svim takmičenjima uz 15 golova i 22 asistencije.

Osvojio je jednu šampionsku titulu i nacionalni Kup, a stigao je iz Lehije kao slobodan igrač u kojoj je bio dve godine i osvojio je Kup i Superkup Poljske.

Filip Mladenović slavi osvajanje Kupa Poljske u tek završenoj sezoni
Filip Mladenović slavi osvajanje Kupa Poljske u tek završenoj sezonifoto: Lukasz Grochala/Cyfrasport / Zuma Press / Profimedia

Ponikao je u Borcu iz Čačka, a stigao je u Crvenu zvezdu u decembru 2011. godine, a otišao kao slobodan igrač u novembru 2014. godine.

Potom je bio u BATE Borisovu, Kelnu i Standardu iz Liježa, a na Marakani je osvojio Kup Srbije u sezoni 2011/12.

Filip Mladenović u dresu Crvene zvezde
Filip Mladenović u dresu Crvene zvezdefoto: Saša Pavlić Koky

U Belorusiji je u prvoj sezoni osvojio duplu krunu, a u drugoj triplu krunu.

Za reprezentaciju Srbije igra od 2013. godine i do sada ima 22 nastupa i jedan pogodak, a učestvovao je na Svetskom prvenstvu u Kataru prošle godine.

Bonus video:

01:36

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo 78 rođendan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.