ZA NOVE ISTORIJSKE POBEDE: U Zvezdi počela važna rekonstrukcija zbog mečeva Lige šampiona! (FOTO)
Stadion "Rajko Mitić", Foto: Starsport©

MODERNO

ZA NOVE ISTORIJSKE POBEDE: U Zvezdi počela važna rekonstrukcija zbog mečeva Lige šampiona! (FOTO)

Očekuje se da sve bude gotovo do 10. jula

Objavljeno:

Crvena zvezda se uveliko priprema za predstojeću sezonu, a kako bi uslovi bili na vrhunskom nivou, započeo je proces rekonstrukcije glavnog terena i postavljanja najmodernije travnate podloge u Evropi na stadionu “Rajko Mitić”.

Crveno-bele u sezoni 2023/24 očekuje takmičenje na tri fronta - grupnoj fazi Lige šampiona, prvenstvu i Kupu Srbije, a kako bi ostvarili najbolje moguće rezultate i nove istorijske evropske pobede imaće veliku podršku kluba.

Zvezdaška javnost je već obaveštena da je zamena trave na pomoćnom terenu, na kojem prvotimci svakodnevno treniraju uveliko u toku. Sledeći korak je zamena podloge na glavom terenu Marakane, koja će nakon završetka radova, koji su danas započeti biti najmodernija u Evropi.

1 / 3 Foto: FK Crvena zvezda

Radovi na glavom terenu Marakane će se odvijati po sledećim etapama: skidanje starog terena i podbusenskog sloja dubine od 20 centimetara, potom će uslediti provera i podešavanje zalivskog sistema, zatim postavljanje novog podbusenskog materijala, laserska nivelacija terena i postavljanje prirodnog busena (kombinacija dve vrste trave, Poa pratensis 90% i Lolium perene 10%). Nakon toga uslediće završni radovi na ojačavanju terena korišćenjem veštačkih vlakana. Kombinacijom pomenutih metoda se dolazi do najmodernije hibridne podloge koja će biti postavljena na stadionu “Rajko Mitić”.

Pored najkvalitetnijih materijala u proces zamene podloge su uključeni i najbolji izvođači radova na svetu, koji koriste najmoderniju opremu. Tome svedoči činjenica da su učestvovali u postavljanju terena najvećih evropskih i svetskih klubova kao što su Real Madrid, Pari Sen Žermen, Vest Hem, Lester, Bešiktaš, ali i u Rio de Žaneiru na čuvenoj “Marakani”, kao i na stadionu Lusail gde je odigrano finale Svetskog prvenstva u fudbalu prethodne godine.

Očekuje se da glavni teren stadiona “Rajko Mitić” zablista u punom sjaju već 10. jula i da bude u potpunosti spreman za početak nove verujemo izuzetno uspešne sezone.

BONUS VIDEO:

00:20

Atmosfera pred početak meča Crvena zvezda - Voždovac

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.