VRAĆA SE U HUMSKU: Turci ga neće, a Partizan?
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

ISTEKLA POZAJMICA

VRAĆA SE U HUMSKU: Turci ga neće, a Partizan?

Nikola Terzić je pod ugovorom sa crno-belima još godinu i po dana

Objavljeno: 13:29h

Krilni napadač Partizana – Nikola Terzić (22), vratiće se u klub iz Humske ovoga leta, pošto mu je istekla pozajmica u Bandirmasporu i javiti na početak priprema crno-belih 16. juna. Turski klub neće aktivirati opciju otkupa, jer nije uspeo da se plasira u Superligu, samim tim ne planira veća ulaganja.

Terzić je u Turskoj proveo minulih nekoliko meseci, mahom je redovno igrao za Bandirmaspor, međutim... Pomenuti klub je završio kao desetoplasirani u tamošnjoj Prvoj ligi, nije se domogao elite, pa su čelnici odustali od aktiviranja otkupne klauzule, koja je iznosila 500.000 evra.

Nikola Terzić je pod ugovorom sa Partizanom još godinu i po dana, samim tim je u obavezi da se javi na početak priprema, ukoliko naravno ne dogovori drugačiji plan sa čelnicima kluba i sportskim sektorom.

Nikola Terzić
foto: Starsport

Podsetimo, Terzić je u Humsku stigao u zimu 2021. godine iz IMT, ali kao igrač pod ugovorom sa Čukaričkim. Kako je silno želeo među crno-bele, njegovi agenti su “brđanima” isplatili izlazno obeštećenje, pa klub iz Humske nije imao nikakav trošak.

U prvih nekoliko meseci se adaptirao, a onda je u narednoj sezoni kod trenera Aleksandra Stanojevića imao zapaženu ulogu, jer je ispunjavao status bonus igrača.

Međutim, prošlog leta je “prerastao” bonus opciju, a klub je angažovao Fusenija Dijabatea, koji pokriva istu poziciju, te je procenjeno da je mladom igraču najbolje da promeni sredinu.

U opticaju je bilo nekoliko mogućnosti, na kraju su Turci bili najkonkretniji, ali je saradnja trajala samo nekoliko meseci, jer pomenuti klub nije ostvario zacrtani plan, plasman u Superligu.

BONUS VIDEO:

00:09

Sablasno prazne tribine na 170. večitom derbiju

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.