STOLICA GOVORIO O PERIODU U PARTIZANU: "Platili smo visoku cenu!"
Ilija Stolica, Foto: Starsport

ISKRENO

STOLICA GOVORIO O PERIODU U PARTIZANU: "Platili smo visoku cenu!"

Bivši trener crno-belih iotvoreno je rekao zašto je izostala analiza nakon smene

Objavljeno: 15:51h

Srpski trener Ilija Stolica postao je novi trener ekipa Trenčina iz Slovačke, a govorio je o svom periodu koji je proveo na klupi Partizana.

Bivši trener crno-belih ptričao je o tome kako je proveo period kada je radio na mestu glavnog trenera Partizana.

- Odlaskom u Partizan završio sam ciklus rada u Srbiji. Znalo se i to pre potpisa ugovora, ma kako mandat bio završen. Hteo sam na zapad, bliže kvalitetnim evropskim klubovima. Kluba crno-belih velika je škola za mene, izašao sam, zajedno sa saradnicima, bogatiji za veliko iskustvo. I ako je trebalo da se plati cena, a mi smo je okrutno platili, neka bude. Pripisaću sve težini i izazovima specifičnog posla, kakav je trenerski - rekao je Stolica u intervrjuu za Sport klub.

Ilija Stolica, FK Partizan, Fudbal
foto: Starsport

Ostao je Ilija Stolica dužna svim navijačima analizu svega učinjenog za njegovo vreme boravka u klubu, koje nije dugo trajalo.

- Nikakva naknadna pamet ne postoji, niti je priznajem. Iskustvo, ma kakvo bilo, dobro dođe u karijeri. Čovek prolazi kroz mnoge faze, život priznaje isključivo naučene lekcije. Imamo zadatak da se borimo, da nas i okruženje učinimo boljima - rekao je sadašnji trener Trenčina.

Umeo je stručnjak generacije u naletu da i kad nije bilo lako stvari i probleme u fudbalskoj Srbiji nazove pravim imenom. Bez celofaniranja i lažnih floskula. Otuda i pravo da se danas – jasno i glasno – izjasni o aktuelnom fudbalskom trenutku.

Ilija Stolica
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Rešenje problema zahteva i njihovo priznanje, nikako sakrivanje i demagogiju. VAR sistem jeste doneo novine, ali priznajem da ponekad nisam video smisao takmičenja u postojećim uslovima. Čovek, jedan i usamljen, ne može ništa da promeni. Prihvatam i da pričamo o našem poslu. Bojim se – moraće decenije da prođu na putu do struke kakvu želimo da vidimo. Uvek sam za kvalitet, takvi su nam potrebni treneri stranci. Spremni da nam donesu boljitak. Suština je znati odabrati!

Istovremeno, srpski treneri nestaju sa izvikanog evropskog tla. Ostao je Dejan Stanković da brani status naše škole u Seriji A, daleko smo i od magistrala srednje, čak i istočne Evrope.

- Fudbalski top nivo traži klasu i ne prepoznaje zastavu. Ostali klubovi, savezi pogotovo – hoće da zaštite svoje! Zato je i teško da stranac dobije posao, u situaciji pojačanog senzibiliteta za domaću struku. Novi trend zahteva od nas da se prilagodimo i pronađemo mesto pod zračkom sunčeve svetlosti - optimista je posle svega Ilija Stolica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.