AJAKS OTPUŠTA TRENERA: Mislintat počeo revoluciju, Tadić čeka novog šefa!
Džon Hajtinga, Foto: EPA/Maurice van Steen

nije zadovoljio

AJAKS OTPUŠTA TRENERA: Mislintat počeo revoluciju, Tadić čeka novog šefa!

Džoni Hajtinga nije uspeo da osvoji ni drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a u finalu Kupa Holandije "Kopljanici" su doživeli bolan poraz od PSV-a na penale

Objavljeno:

Nastavljaju se veliki rezovi u Ajaksu. Čelnici najvećeg holandskog kluba odlučili su da ne produže saradnju sa Džonom Hajtingom, preneo je poznati insajder Fabricio Romano.

Bivši kapiten kluba je uskočio na mesto trenera kao rešenje do kraja sezone, nakon što je u februaru zbog loših rezultata smenjen Alfred Shrojder.

Iako je u početku vratio Ajaks u borbu za odbranu titule, Džoni Hajtinga na kraju nije uspeo da osvoji ni drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a u finalu Kupa Holandije "Kopljanici" su doživeli bolan poraz od PSV-a na penale.

Pre dva dana, dugogodišnji izvršni direktor Edvin fan der Sar je stupio sa svoje pozicije, a znalo se da će o Hajtinginoj sudbini odlučivati Sven Mislintat, koji je u aprilu doveden na mesto sportskog direktora.

Ajaksov pad je praktično počeo kada je tu poziciju napustio Mark Overmars, a letos je klub ostao bez trenera Erika ten Haga, ali i sedam prvotimaca.

Čitave sezone priča se i o neizvesnoj budućnosti Dušana Tadića u Ajaksu. Legende kluba su neretko kritikovale kapitena, iako su njegove igre statistički bile na visokom nivou a po peti put zaredom od dolaska u Amsterdam, izabran je za najboljeg fudbalera Eredivizije.

Džon Hajtinga, Džoni Hajtinga, Dušan Tadić
foto: EPA/Roy Lazet

Bonus video:

00:25

Auuuu, koliko u svetu cene kapitena Srbije: Dušan Tadić u odabranom drustvu u Dohi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.