BAHAR OTVORIO DUŠU: Dosta sam propatio da bih došao do Zvezde!
Barak Bahar, Foto: Starsport©

ISKREN

BAHAR OTVORIO DUŠU: Dosta sam propatio da bih došao do Zvezde!

Izraelski stručnjak opširno o razlozima dolaska na Marakanu u redove srpskog šampiona i nekadašnjeg prvaka Evrope

Objavljeno:

Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar zvanično je promovisan u ponedeljak, a već dan kasnije je počeo sa upoznavanjem kluba.

Izraelski stručnjak je prisustvovao revijalnoj utakmici između zaposlenih u klubu, a potom se u razgovoru za klupski televiziju prisetio prvog kontakta sa timom iz Ljutice Bogdana kada je protiv njih predvodio Makabi iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Zaista sam bio impresioniran ovim timom kada smo igrali. Stadion je bio pun, a navijači neverovatni. Bio sam veoma zabrinut pred početak, utakmica je krenula jako loše po nas. Zvezda je povela 2:0 i ne znam kako smo uspeli da se vratimo. Uspeli smo u tome, ali bilo je jako teško - rekao je Bahar.

Kako kaže, već je dobro upoznat sa onim što mu je na raspolaganju na Topčiderskom brdu.

- Poznajem igrače jer je već prošlo više od mesec dana kada sam potpisao ugovor. Radio sam sa menadžmentom, sa svojim stručnim štabom, poznajemo igrački kadar i znamo šta treba da uradimo kako bismo unapredili ovaj klub. Moja filozofija je napadački fudbal... Naravno da sam veoma uzbuđen, ovo je nešto novo za mene. Došao sam u veliki klub, izazov je ogroman, ali to mi se sviđa.

Govorio je i o odlasku iz Makabija.

- Nije to bila laka odluka za mene, jer sam u Izraelu bio uspešan. U svom prethodnom klubu imao sam sjajne tri godine, igrao sam Ligu šampiona. Mogao sam da ostanem u svojoj zoni komfora, ali odlučio sam se da postavim sebi izazov. Bio mi je potreban sledeći korak i verujem da Zvezda može da pomogne mojoj karijeri da ide uzlaznom putanjom. Smatram da mi je to potrebno. Došao sam u veliki klub i siguran sam da zajedno možemo da postignemo velike rezultate - objašnjava Izraelac.

Svestan je da su na "Marakani" visoka očekivanja.

- Ovo je za mene nova zemlja, novi jezik i moram brzo da se prilagodim. Znam da moram odmah da imam rezultate. Upravo zato moj stručni štab i ja radimo naporno, a takođe mi je i menadžment kluba dosta pomogao. Moram da napravim rezultate, ali važno je da oni dođu na pravi način. A, moj način je da učinim da ekipa igra atraktivno i napadački. Verujem da će se to dopasti publici.

Prisetio se i svoje igračke karijere.

- Bio sam fudbaler u Izraelu, igrao sam na poziciji desnog beka. Možda nisam bio najbolji, ali sam bio odlučan. Doživeo sam povredu i zbog toga sam postao veoma mlad trener. Tada sam imao 31 godinu. Dosta sam propatio kako bih došao do ovog posla, ali napravio sam uspešnu trenersku karijeru u Izraelu i želim da i u Srbiji budem podjednako uspešan - zaključio je Bahar.

Bonus video:

01:36

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo 78 rođendan

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.