JUVENTUS DOBIO I FINANSIJSKU KAZNU: Samo se jedan čelnik žali i hoće na sud!
Fudbaleri Juventusa, Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

novi udarac za crno-bele

JUVENTUS DOBIO I FINANSIJSKU KAZNU: Samo se jedan čelnik žali i hoće na sud!

Ostaje da se vidi da li će UEFA isključiti Juventus iz evropskog takmičenja naredne sezone zbog raznih prvanih problema

Objavljeno:

Italijanski fudbalski klub Juventus kažnjen je danas sa 718.000 evra, i pristao je da ne ulaže žalbu na tu presudu Italijanske fudbalske federacije. Presuda protiv Juvea i sedam bivših direktora kluba je doneta zbog prevare sa platom igrača tokom pandemije koronavirusa.

Jedini bivši direktor koji nije pristao na sporazum o priznanju krivice je bivši predsednik "Stare dame", Andrea Anjeli, i pred sud će izaći 15. juna.

Andrea Anjeli
Andrea Anjelifoto: EPA/Alessandro Di Marco

Na početku pandemije, Juventus je prijavo da su 23 igrača pristala na smanjenje plate u periodu od četiri meseca kako bi pomogli klubu. Tužioci tvrde da su se igrači odrekli samo jednomesečne plate.

Juventus, koji je u odvojenom pravnom postupku već kažnjen oduzimanjem 10 bodova u prvenstvu, rizikovao je još jednu kaznu oduzimanja bodova.

Ovom odlukom velikan iz Torina ostaje na sedmom mestu i sa šansama da se kvalifikuje za Evropu. Međutim, ostaje da se vidi da li će UEFA isključiti Juventus iz evropskog takmičenja naredne sezone zbog raznih prvanih problema.

Pavel Nedved, Fabio Paratići, Juventus
foto: Profimedia

Tužioci u Torinu su takođe optužili Juventus, Anjelija i još 11 osoba za lažnu komunikaciju kompanije koja je javno kotirana na milanskoj berzi, ometanje nadzornih agencija, lažnu naplatu i manipulaciju tržištem.

Juventus je ovog meseca eliminisan u polufinalu Lige Evrope od Sevilje, čime je ostao bez trofeja ove sezon, ali i šanse da na osvajanjem LE izbori učešće u Ligi šampiona.

Mediji predviđaju i da će morati da prodaju Dušana Vlahovića kog su januara 2022. doveli iz Fjorentine za 80 miliona evra, ali im se dosad nije isplatio.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.