BAJERN 11. PUT ZAREDOM ŠAMPION NEMAČKE POSLE LUDNICE! Majnc slomio srce "žutog zida" u Dortmundu (VIDEO/FOTO)
Foto: EPA/Filip Singer/EPA/ANNA SZILAGYI/EPA/FRIEDEMANN VOGEL/EPA/FRIEDEMANN VOGEL

BUNDESLIGA, 34. KOLO

BAJERN 11. PUT ZAREDOM ŠAMPION NEMAČKE POSLE LUDNICE! Majnc slomio srce "žutog zida" u Dortmundu (VIDEO/FOTO)

Borusija odigrala 2:2 na svom i prepunom Signal Iduna parku i ostala bez zvanja najboljeg tima u zemlji

Objavljeno: 01:35h

Ludnica u poslednjem, 34. kolu Bundeslige za sezonu 2022/23 i krunisanje novog-starog šampiona, 11. kruna u nizu za minhenski Bajern.

Pred završnih 90 minuta, Borusija Dortmund imala je dva boda više od Bavaraca i imala sve u svojim rukama.

Ipak, "milioneri" su na svom i prepunom Signal Iduna parku odigrali 2:2 sa crveno-belima i ostali bez titule koja im je bila na tacni.

Sa druge strane, Bajern je primio gol od Kelna na gostovanju u 81. minutu, ali je Džamal Musijala pogodio u 89. za šampionsko slavlje - 1:2.

1 / 10 Foto: EPA/Filip Singer

Imala su žuto-crni šansu da pred 80.000 gledalaca prekinu desetogodišnju dominaciju velikog rivala, i to protiv gostiju kojima meč nije značio ništa.

Klub iz Minhena imao je jednu od najburnijih sezona u istoriji, otpustio je Julijana Nagelsmana, a Tomas Tuhel je takođe imao dosta propusta.

1 / 2 Foto: EPA/ANNA SZILAGYI

Više puta ove sezone, Bavarci su nudili Salataru, a kapiten Marko Rojs i saigrači prilike su ispuštali u Štutgartu i Bohumu.

Na kraju, posle dugo vremena, oba sastava završavaju sezonu sa 71 bodom, ali je odlučila gol razlika (92:38 - 83:44).

Majnc je poveo u 15. minutu preko Hanče-Olsena, a Sebastijan Ale je tri minuta kasnije promašio penal, odnosno Damen mu je odbranio udarac.

Već u 24. minutu "žuti zid" je ponovo bio zaleđen kada je pogodio Karim Onisivo, a u 69. minutu smanjio je Rafael Gereiro.

1 / 10 Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Na drugoj strani, kapiten Tomas Miler i saigrači poveli su kada je Kingsli Koman u osmom minutu iskoristio asistenciju Liroja Sanea.

"Jarčevi" su izjednačili u pomenutom 81. minutu iz penala Dejana Ljubičića, ali je efektan pogodak Džamala Musijale u 89. minutu odlučio pobednika.

Susret u Kelnu je bio završen i u Bajernu su čekali vesti iz Dortmunda gde je Niklas Zule u 96. minutu postavio konačnih i nedovoljnih 2:2.

Ostali rezultati poslednjeg kola:

Borusija Menhengladbah - Augzburg 2:0

Bohum - Bajer Leverkuzen 3:0

Ajntraht Frankfurt - Frajburg 2:1

Lajpcig - Šalke 4:2

Štutgart - Hofenhajm 1:1

Union Berlin - Verder Bremen 1:0

Volfsburg - Herta Berlin 1:2

Union Berlin čekirao je kartu za Ligu šampiona zajedno sa Bajernom, Dortmundom i Lajpcigom, dok će u Ligu Evrope Frajburg.

Leverkuzen čeka Liga konferencija, a u Cvajtu se sele Herta i Šalke, dok će Štutgart igrati baraž sa trećeplasiranim iz nižeg ranga.

Bonus video:

02:56

SUDBINSKI PREDODREĐENI! Mirka Vasiljević i Vujadin Savić znaju se od pelena, a onda je fudbaler JEDNOM KAFOM SVE PROMENIO

USKORO OPŠIRNIJE...


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.