NAJVEĆE ČUDO PREMIJER LIGE: Fantastični Brajton izborio istorijski plasman u Evropu!
Evan Ferguson i Aleksis Mekalister, Foto: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

ZASLUŽENO

NAJVEĆE ČUDO PREMIJER LIGE: Fantastični Brajton izborio istorijski plasman u Evropu!

Heroj izabranika Roberta De Zerbija bio je Evan Ferguson (18). Irac je u prvom poluvremenu postigao dva gola i tako otvorio put ka trijumfu svom timu

Objavljeno: 17:49h

Fudbaleri Brajtona nastavili su sa fantastičnim istorijama

"Galebovi" su na svom terenu savladali Sautempton rezultatom 3:1 u okviru 37. kola Premijer lige i tako kolo pre kraja po prvi put u istoriji kluba izborili mesto u Evropi.

Oni će naredne sezone, najverovatnije, igrati u grupnoj fazi Lige Evrope!

Heroj izabranika Roberta De Zerbija bio je Evan Ferguson (18). Irac je u prvom poluvremenu postigao dva gola i tako otvorio put ka trijumfu svom timu.

Ferguson je u 29. minutu pogodio za 1:0 na dodavanje Aleksisa Mekalistera, a 11 minuta kasnije iskoristio je asistenciju Kaorua Mitome da postigne novi gol za 2:0.

Sautemtpon se razbudio u nastavku, Mogamed Eljunusi je u 58. minutu smanjio na dva jedan, a samo pet minuta kasnije Tio Volkot je doneo izjednačenje gostima sa Sent Merisa.

Ipak, pogodak bivšeg fudbalera Arsenala je poništen zbog ofsajda, što je Brajton iskoristio da preko Paskal Grosa u 69. minutu meča stigne do konačnih 3:1.

Brajton se kolo pre kraja Premijer lige nalazi na poziciji šest sa 61 osvojenim bodom. "Galebovi" će odigrati još dva meča do kraja sezone, zaostali sa Mančester sitijem i onaj u poslednjem kolu sa Aston Vilom.

Za potvrdu pozicije šest potreban im je samo bod, ili da u preostala dva meča ne izgube toliko ubedljivim rezultatima, pa da ih Aston Vila pretekne zbog bolje gol-razlike.

Što se tiče Sautemptona, oni su i dalje jedini tim koji je ispao iz Premijer lige i zakucani su za dno tabele.

Bonus video:

00:27

Aleksandar Mitrović na večitom derbiju u Štark Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.