ADŽIĆ CILJA ISTORIJSKU SEZONU ČUKARIČKOG: Zbog svega protiv Partizana i Vojvodine, proradio je INAT u nama!
Luka Adžić, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

superliga srbije

ADŽIĆ CILJA ISTORIJSKU SEZONU ČUKARIČKOG: Zbog svega protiv Partizana i Vojvodine, proradio je INAT u nama!

Bili smo u šoku zbog svega - kazao je bivši fudbaler Crvene zvezde

Objavljeno:

Fudbaler Čukaričkog Luka Adžić rekao je danas da je je poslednji korak uvek najteži i da njegova ekipa mora da ostane maksimalno fokusirana u poslednje tri utakmice ove sezone.

Ekipa Čukaričkog je, dva kola pre kraja Superlige Srbije, treća na tabeli sa 71 bodom, koliko ima i drugoplasirani TSC, odnosno ima četiri više od Partizana koji je na četvrtoj poziciji.

- Uvek je taj poslednji korak najteži, tako da moramo da ostanemo maksimalno fokusirani u preostale tri utakmice. Osvojili smo najviše bodova u istoriji kluba u jednoj sezoni, a to nam i dalje nije dovoljno da budemo drugi ili treći, što govori i o kvalitetu Superlige - rekao je Adžić za klupski sajt.

- Jedna pobeda nam donosi sigurnu jesen u Evropi. Sa dva trijumfa možda možemo da ugrozimo i TSC, ali su još uvek oni ti koji se pitaju, trenutno imaju prednost nad nama. I nas i njih očekuju dve zahtevne utakmice.

Luka Adžić
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

- Razmišljamo samo o prvoj narednoj i taj pristup smo imali tokom prolećnog dela šampionata. Bukvalno pred svaku od utakmica u nastavku sezone znali smo da moramo da pobedimo i odlično smo se do sada nosili sa pritiskom - dodao je Adžić.

Naredni susret, u okviru šestog, pretposlednjeg kola plej-ofa, Čuka će igrati sutra od 21.00 protiv Voždovca u gostima.

Adžić je naveo da "Zmajevi" imaju dobru ekipu, kao i da je to tim koji želi da se nadigrava.

- Biće i oni motivisani i neće nam biti lako. Ali, na nama je da se spremimo i da iskoristimo meč loptu. Ako budemo pravi, nadam se da neće biti problema i da ćemo ostvariti važnu pobedu - rekao je Adžić.

FK Čukarički
foto: Starsport

Odmah posle duela protiv Voždovca, Čukarički čeka meč finala Kupa Srbije protiv Lukinog matičnog kluba, Crvene zvezde 25. maja. Podsetimo, termin ovog meča je pomeren za 21 čas.

- Jasno je da će Crvena zvezda biti favorit, ali jedna utakmica će odlučivati o trofeju. Veliki je ulog, daćemo svoj maksimum i pokušati da odigramo što bolje. Biće to veliko iskustvo za sve u Čukaričkom, a borba za trofej je nagrada za sve što smo radili ove sezone - rekao je Adžić.

Ekipa sa Banovog brda će se drugi put boriti za trofej u najmasovnijem domaćem takmičenju. Prethodno su u sezoni 2014/15. osvojili Kup pobedom protiv Partizana.

Luka Adžić
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

- Klub već ima jedan trofej u ovom takmičenju, ali smatram da je ova sezona takođe istorijska i da imamo priliku da ponovimo taj uspeh, a da preko domaćeg prvenstva uradimo ono što nije nikad niko ranije, da obezbedimo jesen u Evropi - zaključio je Adžić.

Vratio se još jednom Adžić na dva prekida koja su zadesila ekipu sa Banovog brda ove sezone, u duelima protiv Partizana u prvenstvu i Vojvodine u polufinalu Kupa - gde je bio strelac pobedničkog gola.

- Teška utakmica je iza nas, dva vrlo naporna dana. Pogotovo posle srede, kad smo ušli odlično u utakmicu, igrali možda i najboljih pola sata ove sezone, postigli dva gola, a potom se dogodilo nešto na šta mi nismo mogli da utičemo. Zbog jake kiše prekinut je meč, ali nismo ni sanjali u tim trenucima da će utakmica biti igrana od početka, a da će nam dva pogotka jednostavno biti „obrisana“. Ali, eto, takve su propozicije i one moraju da se poštuju. Ponavljam, bili smo u šoku zbog svega - kazao je Adžić, koji je potom nastavio:

- Zaista su nam se dešavale neverovatne stvari. Dva prekida, najpre protiv Partizana, pa nastavak utakmice posle deset dana. Potom, neka druga pravila, pa novi meč protiv Vojvodine. I oba puta smo uspevali da pobedimo, što zaista govori o karakteru ove ekipe. Nije slučajno što smo ovde, proradio je i inat u nama. Uz sve to, dva puta uzastopno smo pobedili Partizan, ne znam da li je neko uspeo u prethodnim godinama u tako kratkom vremenskom intervalu. Pomislili smo i posle 2:0 protiv Vojvodine u tom prvom meču u sredu da je možda i sve gotovo, ali morali smo sve od početka. A sve to bi malo koja ekipa uspela da izdrži.

Bonus video:

01:14

Fudbaleri Partizana sukobili se sa privatnim obezbeđenjem FK Čukarički

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.