POĆETINO PRIHVATIO: Argentinac preuzima Čelsi na leto i kreće novo trošenje miliona, OVO su njegove transfer mete!
Maurisio Poćetino, Foto: Starsport©

našli trenera

POĆETINO PRIHVATIO: Argentinac preuzima Čelsi na leto i kreće novo trošenje miliona, OVO su njegove transfer mete!

Čelsi je u dva poslednja prelazna roka potrošio 600 miliona funti na pojačanja, ali se i pored toga nalazi u donjem delu Premijer lige

Objavljeno:

Iako se Frenk Lampard nadao da će ostati na klupi Čelsija i posle leta, jasno je bilo da to neće biti slučaj s obzirom da su mu rezultati očajni kao i u prvom mandatu.

Londonski klub je pronašao proverenije ime. Naime, kako piše Skaj Sport, "Plavci" su dogovorili saradnju od leta sa Maurisijom Poćetinom, bivšim trenerom Sautemptona, Totenhema i Pari Sen Žermena. Ugovor bi trebalo da bude potpisan u toku nedelje.

Čelsi je u dva poslednja prelazna roka potrošio 600 miliona funti na pojačanja, ali se i pored toga nalazi u donjem delu Premijer lige i naredne sezone se neće takmičiti u Evropi.

Poćetino je navodno insistirao da preuzme ekipu tek na kraju sezone i klub mu je izašao u susret. Pojedini ostrvski mediji javljaju da je bogatom vlasniku Plavaca, Todu Beliju, već isporučio svoju listu želja, a na njoj se nalaze golman Damijan Emilijano Martines, fudaler Intera Lautaro Martines, vezista Brajtona Aleksis MekAlister i as Vest Hema Deklan Rajs. To znači da će Beli, koji je već spiskao 630 miliona evra na pojačanja, ponovo morati ozbiljno da odreši kesu.

'Poć' je bez posla od prošlog leta kada je posle 18 meseci otpušten iz PSŽ-a sa kojim je osvojio tutulu prvaka Francuske 2022. i Kup Francuske godinu dana ranije. Zameren mu je neuspeh u LŠ-a iako se ove sezone videlo da su Parižani požurili s odlukom.

Argentinac je četiri sezone pre toga bio menadžer Totenhema, ali nije uspeo da stigne ni do jednog trofeja sa ekipom iz severnog Londona.

Ipak, Poćetino je "Pevce" doveo do finala Lige šampiona 2019. godine u kom su poraženi od Liverpula (0:1) posle sumnjivog penala i verovatno najgoreg finala LŠ u istoriji..

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video:

00:33

Spektakl na utakmici Treće lige

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.