NASLEDNIK ERAKOVIĆA! Zvezda potvrdila potpis štopera do 2027. godine (FOTO)
Strahinja Eraković, Foto: FK Crvena zvezda

ZVANIČNO

NASLEDNIK ERAKOVIĆA! Zvezda potvrdila potpis štopera do 2027. godine (FOTO)

Smatram da sam u ovoj godini napredovao kao čovek pre svega, ali i kao igrač, tako da sam siguran da ću u budućnosti biti sve bolji na terenu, rekao je između ostalog defanzivac

Objavljeno:

Strahinja Eraković (22) ovog leta bi mogao da napusti Crvenu zvezdu, a rukovodstvo je pripremilo njegovog prirodnog naslednika.

U pitanju je Stefan Leković (19) koji je po drugi put produžio ugovor sa crveno-belima, ovoga puta do leta 2027. godine.

Stefan Leković
Stefan Lekovićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Talentovani defanzivac ove sezone odigrao je 12 utakmica u svim takmičenjima, a četiri je počeo kao starter.

Zanimljivo da je pre samo šest meseci, još jedan veliki produkt omladinske škole kluba sa Marakane produžio saradnju do leta 2026. godine.

Stefan Leković (levo)
Stefan Leković (levo)foto: Starsport©

- Leković je Zvezdino dete iz Omladinske škole koje je prošlog leta priključeno prvom timu i već je pokazao da ima ozbiljan kvalitet. Odigrao je dosta minuta tokom ove sezone i zaslužio je da dobije novi ugovor. U Zvezdi ima priliku da radi sa dobrim stručnjacima, te da u timu nastupa sa igračima koji imaju mnogo iskustva u domaćem prvenstvu, Evropi i reprezentaciji. Igra sa Erakovićem, Dragovićem, Milunovićem, igraće i sa Spajićem, tako da ima dobre uslove i okruženje za pravilan razvoj. Leković je jedan od onih koji su dobili šansu tokom proleća, a verujem u njega kao i u sve ostale mlade sa minutima u aktuelnoj takmičarskoj godini da imaju lepu perspektivu i da su budućnost kluba - rekao je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Široj javnosti Stefan je postao poznat početkom marta kada je intervencijom na gol liniji sprečio pogodak TSC-a.

- Drago mi je što smo sačuvali mrežu i pobedili Voždovac, a produžetak ugovora smatram kao nagradu za partije koje pružam tokom sezone. Zahvalan sam stručnom štabu na ukazanom poverenju i nadam se da sam ispunio, i da ću tek ispuniti očekivanja svih u klubu u narednim godinama. Znači mi ukazano poverenje, jer sam Zvezdino dete i znam kako stvari funkcionišu, s obzirom da sam ceo život na Marakani. Smatram da sam u ovoj godini napredovao kao čovek pre svega, ali i kao igrač, tako da sam siguran da ću u budućnosti biti sve bolji na terenu. Što se tiče tih intervencija na gol-liniji, ne planiram da budem golman, ali volim da pomognem ekipi - uz osmeh je istakao Leković.

Bonus video:

00:17

SJAJNA ATMOSFERA NA MARAKANI: Sve je spremno za SPEKTAKL, Delije napunile stadion!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.