SRPSKI REPREZENTATIVAC SUSPENDOVAN NA TRI MESECA! Brutalna kazna za ŠAMARANJE protivnika
Filip Mladenović, Foto: Starsport©

skandal

SRPSKI REPREZENTATIVAC SUSPENDOVAN NA TRI MESECA! Brutalna kazna za ŠAMARANJE protivnika

Šokantne informacije stižu iz Poljske

Objavljeno: 18:08h

Srpski reprezentativac Filip Mladenović brutalno je kažnjen zbog incidenta koji je izazvao nedavno u Poljskoj.

Za njega je ova sezona završena, pošto ga je Disciplinska komisija PZPN kaznija tri meseca zbog šamaranja protivničkih igrača u finalu Kupa Poljske između njegove Legije iz Varšave i Rakova Čenstohove.

Sve je počelo kada su fudbaleri Legije provokativno slavili ispred igrača Rakova, nastao je haos u kome je jedan od glasniji bio golman Vladan Kovačević, koji bi uskoro trebalo da debituje za reprezentaciju Srbije. Međutim, budući saigrač Mladenović je napravio skandal kada je udario dvojicu igrača Rakova.

Iskusni levi bek, kako bruje poljski mediji, udario je u glavu Žan-Karlosa Silvu i Viktora Dlugoša, koji ga je odgurnuo. Sve se dešavalo posle meča u kojem je bivši član čačanskog Borca i Crvene zvezde igrao 106. minutu, ali i dobio žuti karton na klupi po zameni.

Filip Mladenović, desno
Filip Mladenović, desnofoto: Lukasz Grochala/Cyfrasport / Zuma Press / Profimedia

U petak je, nakon analize prikupljenog video materijala i saslušanja stavova predstavnika oba kluba, Disciplinska komisija PZPN-a odlučila da diskvalifikuje igrača na tri meseca, uz novčanu kaznu.

Tako Srbin ove sezone neće nastupiti u bojama Legije, jer ne može da igra ni prvenstvene utakmice. I ne samo to – ukoliko Mladenović ostane u klubu iz Varšave, neće moći ni da igra u prva dva-tri kola sezone 2023/24, pošto nove utakmice počinju 22/23. jula (a on je diskvalifikovan na tri meseca).

PZPN je kaznio I Jurija Ribeira. Portugalac iz Legije je diskvalifikovan za jednu utakmicu Kupa Poljske zbog faula tokom meča (za ovo je isključen) i za tri meča u ovom takmičenju zbog povrede telesnog integriteta Žana Karlosa Silve, koja se dogodila posle meč. Na snimcima se vidi kako posle poslednjeg jedanaesterca, kada još traje tuča na terenu, Ribeiro odguruje protivnika.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.