PARTIZANU NI PETO MESTO NE GARANTUJE EVROPU! Vojvodina stigla crno-bele, iz Humske će "navijati" i za Zvezdu
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

KATAKLIZMA!

PARTIZANU NI PETO MESTO NE GARANTUJE EVROPU! Vojvodina stigla crno-bele, iz Humske će "navijati" i za Zvezdu

Vicešampion naše zemlje nikada od raspada Jugoslavije nije bio ispod trećeg mesta na tabeli, a osmi je po broju bodova osvojenih u drugom delu prvenstva

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana danas od 18.30 gostuju Čukaričkom u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije pred praznim tribinama stadiona na Banovom brdu.

Razlog za utakmicu bez navijača je divljanje Grobara sa prethodnog meča dva tima u 30, odnosno poslednjem kolu regularnog dela sezone.

00:32

Tuča grobara i policije

Izabranici Igora Duljaja nalaze se u teškoj situaciji na četvrtoj poziciji sa po p et bodova manje od TSC-a i današnjeg rivala.

To nije jedina muka pošto je Vojvodina u subotu razbila Novi Pazar 4:0 na "Karađorđu" i sada ima isti broj bodova kao i crno-beli.

Fudbaleri Vojvodine
Fudbaleri Vojvodinefoto: Starsport©

Koliko je vicešampion naše zemlje u krizi najbolje govori podatak da su po bodovima u drugom delu šampionata osmi sa 14 bodova.

Bolji su Crvena zvezda (29), Čukarički (27), TSC (23), Vojvodina (21), Novi Pazar (19), Kolubara (17) i Radnik Surdulica (15).

Kapitenu Slobodanu Uroševiću i saigračima preti pad i na peto mesto, a sa Novosađanima igraće u gostima 20. maja u 36. kolu od 20 časova.

Problem je što Partizan nikada od raspada Jugoslavije nije bio ispod trećeg mesta, a pozicija pet trenutno ne garantuje izlazak u Evropu.

Sve zavisi od Kupa Srbije, a crno-beli "navijaju" protiv Napretka, Novog Pazara, niškog Radničkog i surduličkog Radnika.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ukoliko trofej ode u ruke nekog od ovih timova, petoplasirani u Superligi Srbije neće igrati kvalifikacije za Ligu konferencija.

Osim ovog kvarteta u igri za Kup Srbije su i Crvena zvezda, TSC, Vojvodina i Čukarički, tako da bi večiti rival mogao da "spasi" komšije iz Humske.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: Starsport

Crveno-belima je važan nacionalni Kup jer žele treću duplu krunu zaredom, a u četvrtfinalu gostuju Napretku u Kruševcu 3. maja od 18.30.

Ostali parovi četvrtfinala Kupa Srbije:

3. MAJ

Radnik Surdulica - Čukarički 16.00

TSC Bačka Topola - Novi Pazar 16.00

Radnički Niš - Vojvodina 18.30

Bonus video:

00:27

Grobari prekinuli utakmicu Čukarički - Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.