ROBERT PROSINEČKI OTKRIO TAJNU ČUVANU TRI DECENIJE: Mihajlović je bio mnogo drugačiji nego što se prikazivalo...
Robert Prosinečki, Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

i sam se iznenadio kad je saznao...

ROBERT PROSINEČKI OTKRIO TAJNU ČUVANU TRI DECENIJE: Mihajlović je bio mnogo drugačiji nego što se prikazivalo...

Podsećanje na nega druga vremena

Objavljeno: 17:48h

Legendarni fudbaler, a sada trener Robert Prosinečki se podsetio Zvezdine pobede protiv Bajerna iz 1991, a usput je biranim rečima govorio o Siniši Mihajloviću.

Njemu je u emisiji na K1 pušten čuveni gol protiv Bavaraca, a on se usput podsetio jedne anegdotu. Siniša Mihajlović je krio od Ljupka Petrovića da je pušio, to čak ni čuveni Robi nije znao. Usput, priznao je da baš nikad nije ostavljao ovaj porok.

- Nisam nijednom prestajao do sada. Apropo svega, nažalost, Miha nije više sa nama, a svi znamo koliko smo ga voleli... Eto, Miha je krio, ni Ljupko nije znao da puši. Tako je bilo i u ostalim klubovima gde sam bio. Puno igrača je pušilo, nisu javno, skrivali su se.

Setio se i Mihinog puta.

- Život pravi čudne stvari. On je bio prvo u Dinamu iz Zagreba, došao je negde 1986. na neku probu, nisu videli da je talenat. Sinišu znam još od tada, i ja sam morao još tada otići. Posle smo igrali za reprezentacije mlade, onda je normalno, igrali smo jedan protiv drugog kad je bio u Vojvodini. Najveći transfer je usledio, došao je u Zvezdu, falio nam je takav jedan karakter, talenat, da ne pričam o slobodnjacima i svemu što je imao. Duh pobednički koji ima malo ko. Imao je pozitivan bezobrazluk, puno je doneo za osvajanje Lige šampiona. Kao dečko je bio fenomenalan, sasvim drugačiji nego što se pokazivalo u javnosti.

Ćiro Blažević je imao uticaj na Mihajlovićevu karijeru

Jedna odluka tadašnjeg trenera Modrih, legendarnog Miroslava Ćire Blaževića uticala je na tok karijere mladog Mihe koji je umesto na "Maksimiru" završio u novosadskoj Vojvodini sa kojom je 1989. godine osvojio i tutulu prvaka Jugoslavije.

Nakon velikog uspeha sa Novosađanima Mihajlović je prešao u redove Crvene zvezde, čiji je bio važan "šraf" u pohodu na titulu Kupa evroskih šampiona i svetskog klupskog prvenstva. Međutim, da je Blažević to drugačije odlučio navijači crveno-belih se danas verovatno ne bi prisećali fantastičnog gola Bajernu iz Minhena iz legendarnog polufinala Kupa šampiona odigranog na beogradskoj "Marakani" 1991. godine. Ko zna da li bi i te titule bilo...

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlovićfoto: JACQUES DEMARTHON / AFP / Profimedia

Sudbina je tada umešala prste i obukla Sinišu najpre u crveno-bele boje Vojvodine koje je nosio od 1998. do 1990. godine, a zatim i u one Crvene zvezde u kojoj je Miha postao velikan srpskog fudbala. Međutim, pre nego što je došao na "Karađorđe" Mihajlović je bio na pragu "Maksimira" i malo je nedostajalo da postane igrač Modrih.

Kako je tri decenije kasnije objavio hrvatski “Globus”, Mihajlovića su hrvatskom velikanu preporučile legende tamošnjeg fudbala, Robert Prosinečki i Zvonimir Boban, sa kojima je Mihajlović igrao u mlađim selekcijama, pa i za omladince Hrvatske dok je još bila deo stare Jugoslavije.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.