OVO JE TADIĆU FALILO U AJAKSU: U Amsterdam stiže "DIJAMANTSKO OKO", kreće li novi uspon 'Kopljanika'?
Dušan Tadić i Fransisko Konseisao, Foto: EPA/Robert Perry

konačno

OVO JE TADIĆU FALILO U AJAKSU: U Amsterdam stiže "DIJAMANTSKO OKO", kreće li novi uspon 'Kopljanika'?

Svojevremeno je u Borusiju Dortmund doveo Levandovskog, Humelsa, Obamejanga, Kagavu, Dembelea, Pulišića, Gereira i Sanča - to dovoljno govori

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Ajaks je prošlog leta ostao bez trenera Erika ten Haga, ali i brojnih prvotimaca. Novi trener Mančester Junajteda je sa sobom u Englesku poveo Lisandra Martinesa i Antonija. Prodati su i Andre Onana, Nikolas Taljafiko, Nuser Mazraui, Rajan Gravenberh, u januaru i Dejli Blind. Najveći teret očekivanja je pao na kapitena Dušana Tadića.

Ali još veći udarac za klub je bio odlazak čoveka koji je Ten Haga i mnoge od ovih igrača doveo u klub i bio možda ključni za kreiranje tima koji je 2019. stigao nadomak finala Lige šampiona.

FK Ajaks, Dušan Tadić, Fudbaleri Ajaksa
foto: EPA/Olaf Kraak

Zbog skandala sa slanjem eksplicitnih poruka koleginicama u februaru 2022, Mark Overmars je morao da se povuče sa mesta sportskog direktora Ajaksa, koje je bilo upražnjeno do sada.

Na ovu funkciju je sada imenovan Sven Mislintat, jedan od najtraženijih stručnjaka u Evropi kome će glavni zadatak biti da pronađe adekvatne zamene za gorepomenute asove jer su se letošnja pojačanja Ajaksa pokazala uglavnom kao promašaji.

To Mislintatu ne bi trebalo da bude problem jer je radom u rodnoj Nemačkoj zavredeo nadimak "Dijamantsko oko" zbog sposobnosti da spazi velike talente. Svojevremeno je u Borusiju Dortmund doveo Levandovskog, Humelsa, Obamejanga, Kagavu, Dembelea, Pulišića, Gereira i Sanča - to dovoljno govori.

Usledio je angažman u Arsenalu gde su za vreme njegovog mandata stigli Obamejang, Mhitarjan, Genduzi, Lihtštajner, Toreira, Leno, Papastatopulos i Mavropanos. Ipak, nakon odlaska Arsena Vengera i dolaska Unaija Emerija na mesto trenera, došlo je do nesuglasica sa upravom kluba i Mislintat se vratio u Nemačku, u Štutgart.

Sven Mislintat
foto: Pressefoto Rudel/Robin Rudel / imago sportfotodienst / Profimedia

Novembra 2022. je napustio klub iz Bavarske i šuškalo se da će doći da radi sa Jirgenom Klopom u Liverpulu, ali od toga nije bilo ništa.

Mislintat će u Ajaksu morati i da odluči da li Džon Hajtinga zaslužuje da ostane trener kluba i u novoj sezoni.

Bonus video:

00:32

Tuča grobara i policije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.