CRNO NA BELO: Otkriveno šta piše u sudijskom izveštaju, ovo su tačni razlozi PREKIDA MEČA
Tuča navijača, Foto: Starsport©

odjeknulo saopštenje

CRNO NA BELO: Otkriveno šta piše u sudijskom izveštaju, ovo su tačni razlozi PREKIDA MEČA

Rešene sve nedoumice?

Objavljeno: 17:17h

Utakmica Čukarički - Partizan koja je prekinuta zbog nereda gostujućih navijača zvanično je odložena i neće biti odigrana ni 24 sata nakon prekida.

Kako je Superliga saopštila u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Pivić, meč se zvanično odlaže, a termin novog meča biće donet nakon što se odluči o žalbi koju je podneo FK Čukarički.

Kako bi rešio nedoumice, Pivić je otkrio i šta je pisalo u izveštaju sudije Milana Mitića zbog čega je prekinut meč, nakon konstultacija sa delegatom utakmice i predstavnicima oba kluba.

- Radi otklanjanja nedoumica u vezi sa prekinutom utakmicom 30. kola Mocart Bet Super lige Srbije između FK Čukarički i FK Partizan obaveštavam vas da je shodno izveštajima službenih lica sudija utakmicu prekinuo iz opravdanih razloga nakon konsultacije sa delegatom utakmice i predstavnicima oba kluba.

Čukarički - Partizan
Čukarički - Partizanfoto: Starsport©

- U izveštaju sudije o trajnom prekidu utakmice između ostalog navedeni su razlozi u predugom i neefikasnom pražnjenju tribine što je prouzrokovalo pauzu od 50 minuta kao i očiglednoj mogućnosti za daljim ugrožavanjem bezbednosti i sigurnosti aktera utakmice zbog činjenice da nije ispražnjen kompletan stadion, jer su na ostalim delovima stadiona i dalje bila prisutna lica koja su svojim ponašanjem mogla uticati na bezbednost aktera, takođe i činjenice da su se lica koja su odstranjena sa stadiona grupisala na severnoj strani u delu van stadiona.

- Ovakvim postupanjem nakon tri prethodna prekida u situaciji koja se odnosi na ono što je najvažnije, a to su zdravlje i bezbednost aktera utakmice sudija je doneo odluku o trajnom prekidu utakmice. Napominjem da je pisana izjava glavnog sudije utakmice o razlozima prekida uneta u informacioni sistem KOMET, sekcija dokumenti, dana 11.04.2023. godine u 20.02 časova - naveo je Pivić u saopštenju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.