TOBDŽIJE SE PROVUKLE: Liverpul UNIŠTIO Arsenal, ali osvojio samo bod!
Duel Trenta Aleksandera-Arnolda i Granita Džake, Foto: Paul Greenwood / Shutterstock Editorial / Profimedia

LUD MEČ

TOBDŽIJE SE PROVUKLE: Liverpul UNIŠTIO Arsenal, ali osvojio samo bod!

Fantastčnu fudbalsku predstavu videli smo na kultnom Enfildu

Objavljeno: 19:43h

Fudbaleri Liverpula i Arsenala odigrali su nerešeno 2:2 u okviru 30. kola Premijer lige.

Todbdžije su ovim bodom uvećale prednost nad Mančester sitijem i sada imaju 73 boda, dok su Građani na 67, ali i meč zaostatka. Redsi su sa druge strane na poziciji osam sa 44 poena.

Arsenal je dosta bolje otvorio ovaj meč, pa su gosti iz Severnog Londona poveli već u 8. minutu kada je uz dosta sreće gol postigao Gabrijel Martineli.

Nastavili su izabranici Mikela Artete sa dobrom igrom, što im se i te kako isplatilo. Martineli je sjajno centrirao, a Gabrijel Žesus glavom povisio na 2:0 u 28. minutu.

I onda je odjednom Arsenal stao, a potpunu kontrolu preuzeo Liverpul. Salah je u 34. minutu promašio stopostotnu šansu, nakon što je očajno šutirao u situaciji jedan ne jedan sa golmanom gostiju Aronom Remzdejlom.

Ipak, u 42. minutu spasa nije bilo za ekipu sa Emirata. Posle perfektne akcije, kapiten Džordan Henderson je sjajno pronašao Salaha, koji ovog puta matira engleskog čuvara mreže i smanjuje na 2:1.

U trećem minutu nadoknade prvog dela igre, Diogo Žota je imao ogromnu šansu da poravna na 2:2, ali je Remzdejl sjajno odbranio, na odbitak je naleteo Henderson, ali je Englez šutirao daleko preko gola.

Drugo poluvreme donelo je apsolutnu dominaciju Liverpula, koji je konačno podsetio na neka prethodna vremena.

Domaćin je nakon očajne reakcije Roba Holdinga i faula nad Žotom dobio penal. Salah je preuzeo odgovornost, ali je šutirao katastrofalno, te je lopta završila pored gola.

Mohamed Salah
Mohamed Salahfoto: EPA/Peter Powell

Ipak, to nije zaustavilo juriše Liverpula. Samo pet minuta kasnije Egipćanin je u novoj prilici, ali je Remzdejl još jednom bio neprelazan na svom golu. Konstantno se igralo pred golom Arsenala. Imao je Liverpul nekoliko opasnih napada, a onda je u 81. minutu Salah spojio sa golom Darvina Nunjeza, ali je Urugvajac po ko zna koji put ove sezone promašio zicer, odnosno Remzdejl ga je sjajno zaustavio.

Šest minuta kasnije konačno izabranici Jirgena Klopa stižu do više nego zasluženog izjednačenja. Trent Aleksander-Arnold je ponizio Oleksandera Zinčenka, provukao mu je loptu kroz noge, a zatim perfektno centrirao Robertu Firminu, kome nije bilo teško da pogodi za 2:2.

Nije hteo Liverpul da se zadovolji sa bodom, atakovao je svim silama, pa je u nadoknadi vremena posle još jedne dobre akcije Salah promašio novi zicer.

Samo minut kasnije Afrikanac je ponovo tukao ka golu, ali je Ramzdejl čudesnom intervencijom još jednom sačuvao Arsenal.

U poslednjem minutu meča neverovatnu šansu propustio je Ibrahima Konate. Dobio je Francuz sjajnu loptu od Virdžila van Dajka, a onda je sa samo pet metara grudima promašio čist zicer, a neverovatni Ramzdejl je opet odbranio.

Na kraju 2:2 i bod koji Arsenal može da slavi, jer igrom ga nikako nisu zaslužili.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.