BIVŠI IGRAČ ZVEZDE IMA STRAH OD LETENJA, A PREVALIO 25.000 km DA IGRA PROTIV MESIJA: Hteo sam da ga malo BIJEM...
Rišairo Živković (desno) kao član Crvene zvezde, Foto: Starsport

ako se sad nije izlečio...

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE IMA STRAH OD LETENJA, A PREVALIO 25.000 km DA IGRA PROTIV MESIJA: Hteo sam da ga malo BIJEM...

Svi su se iznenadili kada je nekadašnja nada Ajaksa i igrač mlađih selekcija Holandije, umesto ove zemlje ili Srbije ili Crne Gore, postao seniorski reprezentativac Kurasaa

Objavljeno:

Lionel Mesi je sa Argentinom pobedio Panamu 2:0, pa Kurasao 7:0 i postigao četiri gola kojima je premašio brojku 800 u karijeri, odnosno stotku kada je u pitanju broj pogodaka za reprezentaciju.

Akter ovog drugog meča, istorijskog mada ponižavajućeg za njegov tim, bio je bivši fudbaler Crvene zvezde, Rišairo Živković.

Svi su se iznenadili kada je nekadašnja nada Ajaksa i igrač mlađih selekcija Holandije, umesto ove zemlje ili Srbije ili Crne Gore, postao seniorski reprezentativac Kurasaa.

Živkovićeva majka vuče poreklo iz ove egzotične karipske zemlje pa je on više puta tokom karijere dobijao ponude da nastupa za Kurasao. Donedavno nije na to ni pomišljao, ali onda...

- Imao sam na umu samo da igram za Holandiju ili Srbiju, ali mislim da to sada nije moguće. A Kurasao je nastavio da insistira. Kako sam živeo u inostranstvu, obično sam iskoristio pauze za reprezentaciju da se vratim kući i posetim porodicu, ali sada kada sam se vratio u Holandiju, kada su mi ponovo prišli, pomislio sam 'Znaš šta? Hajde da to uradimo!' - objašnjava Rišairo (26).

A što se tiče Mesija...

- To je takođe bio razlog da to prihvatim. Mogućnost da ga malo bijem i osvetim se za pobedu nad Holandijom [u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2022.]. Ne, ali bez šale - lepa tema, nikad nisam bio u Argentini. Uskoro ću obogatiti svoje iskustvo - kaže krilni igrač.

Iskustvo koje je morao da plati žrtvom na koju je retko spreman.

- Plašim se letenja. Ponekad mi izaziva stres, posebno tokom poletanja i turbulencija. Obično popijem pilulu, ali ponekad ne uspe. Letenje nije moja vrsta sporta. Ali morao sam da to uradim, nije bilo druge opcije - kaže Živković.

Rišairo Živković
foto: Profimedia

Zaista nije, jer je fudbaler Emena da bi igrao na ovim mečevima pa se vratio u Holadiju morao da pređe više od 20.000 kilometara u vazduhu.

Prvo 8.000 kilometara od Emena do Vilemstada, na prošlonedeljni meč protiv Kanade u kom je debitovao, a zatim još 4.500 kilometara do Santjaga del Estera, gde su igrali Argentina-Kurasao i gde je Živković igrao poslednja 33 minuta. A onda ima još 12.000 za povratak u Holandiju...

Ako sad ne odagna strah od letenja avionom, neće nikad.

Inače, Argentina je pobedila 7:0 a Leo Mesi je postigao het-trik u prvom poluvremenu.

Bonus video:

00:12

Željko i Šarunas zajedno ušli u Arenu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.