SAMO ZA JUGONOSTALGIČARE: Prijateljstvo koje prevazilazi sve granice - fotke Piksija i Deja će vas oduševiti
Piksi i Savićević, Foto: Starsport

majstori fudbala

SAMO ZA JUGONOSTALGIČARE: Prijateljstvo koje prevazilazi sve granice - fotke Piksija i Deja će vas oduševiti

Večeras će biti na različitim stranama terena

Objavljeno: 12:18h

Utakmica između Crne Gore i Srbije puno znači ljubiteljima fudbala, a pogotovo onima starijima koji pamte vreme kada su Dragan Stojković Piksi i Dejan Savićević "harali" fudbalski terenima.

Ovog puta će biti na protivničkim stranama, ali sada u odelima, jedan kao selektor, a drugi kao funkcionel FS Crne Gore.

Njih dvojica su bili saigrači kako u Crvenoj zvezdi, tako i u reprezentaciji Jugoslavije. Svi pamte 1990. godinu, kada je popularni Piksi napustio "Marakanu" i Deju ostavio "desetku".

Godinu dana kasnije crveno-beli predvođeni Podgoričaninom osvojili su Kup evropskih šampiona, pobedivši u finalu upravo Piksijev Olimpik.

1 / 4 Foto: Starsport

Dejo je naredne godine prešao u Milan, a ali njihovo prijateljstvo nikada nije prestajalo...

Ništa nije uspelo da ih razdvoji...

- Novinari su pokušali da nas zavade i pre mog dolaska u Beograd, izmislili su priču da sam na Kup utakmici Budućnost - Zvezda u Titogradu vređao i provocirao gostujuće fudbalere, a najviše Piksija. To su gluposti, ja sam se samo borio za boje svog kluba, bez obzira što se u tom trenutku znalo da ću karijeru nastaviti na Marakani. Sve smo razjasnili na prvim zajedničkim pripremama u Novom Sadu, Šeki nas je u Zvezdi odmah spojio u sobi, kasnije smo bili cimeri i u reprezentaciji i to naše prijateljstvo traje i dan danas - rekao je Dejo o Piksiju.

O njihovom odnosu pričao je i sam Dragan Stojković na promociji svoje knjige na kojoj je prisustvovao i Savićević.

- U ovom momentu možda bi to i moglo da se promeni, mada je on bio i ostao težak za menjanje. To je jedno poštenje, ali ono tvrdoglavo poštenje. Naš odnos se od početka zna, kada smo se sreli i igrali i kasnije kao neki funkcioneri. Evo i dan-danas to prijateljstvo ostaje večno. Zato što ne postoji sujeta. Ja ne znam za sujetu. Ne mogu da shvatim ljude kada su ljubomorni i sujetni, ne mogu da razumem, zbog čega. Ja sam se radovao njegovim golovima u Milanu, srećan sam kada Milan pobedi, zbog njega naravno. On je bio čudo od igrača. Kada nekog prozovete „genije“, nije to baš lako. On je bio genijalan igrač i moj veliki prijatelj, bio i ostao - rekao je Piksi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.