RONALDO NASTAVIO TEROR: Portugal UNIŠTIO Luksemburg, Bosanci doživeli ŠOK!
Kristijano Ronaldo, Foto: EPA/MIGUEL A. LOPES

EURO

RONALDO NASTAVIO TEROR: Portugal UNIŠTIO Luksemburg, Bosanci doživeli ŠOK!

Odigrana su još četiri meča evropskih kvalifikacija

Objavljeno: 22:50h

Fudbaleri Portugala deklasirali su Luksemburg u gostima rezultatom 6:0, pa posle uvodna dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj imaju maksimalnih šest bodova sa gol razlikom 10:0.

Sve je već bilo rešeno posle 31 minuta, pošto su gosti u tom periodu postigli čak četiri gola.

Prvo je Kristijano Ronaldo u 9. minutu pogodio za 1:0, a onda su Žoao Feliks u 15. i Bernardo Silva u 18. povisili na 3:0. Ronaldo je svoju dominaciju potvrdio novim golom u 31. minutu za velikih 4:0.

U nastavku Portugal je spustio gas i postigao "samo" dva gola. Otavio je u 77. minutu pogodio za 5:0, da bi konačnih 6:0 postavio Rafael Leao u 89. minutu, koji se na taj način iskupio za promašeni penal četiri minuta ranije.

Fudbaleri Italjie opravdali su ulogu favorita i savladali Maltu u gostima rezultatom 2:0.

Azuri su tako stigli do prvih bodova nakon poraza od Engleza na startu kvalifikacija, dok su Maltežani na začelju bez boda.

Izabranici Roberta Manćinija sve su završili u prvom poluvremenu, u kojem su postigli oba gola. Mario Retegi je pogodio u 15. minutu, a Mateo Pesina je u 27. postavio konačnih 2:0.

Mogli su Italijani do još nekog gola, ali su i Maltežani takođe. Ipak, novih promena nije bilo, pa su gosti odneli velika tri boda u Rim.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine poraženi su od Slovačke u gostima rezultatom 2:0. Slovaci sad imaju četiri boda, a naše komšije tri.

Domaćin je oba gola postigao u prvom poluvremenu, a strelci su bili Rober Mak i Lukas Haraslin.

Svoj meč odigrali su i Severna Irska i Finska, a pobedu su odneli gosti rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Benjamin Kalman u 28. minutu.

Oba tima imaju po tri boda posle uvodne dve runde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.