LEGENDARNI AS UPUTIO PORUKU KOSTIĆU I VLAHOVIĆU: "Moraju da se žrtvuju!"
Dušan Vlahović i Filip Kostić, Foto: Profimedia

iskreno o brojnim temama

LEGENDARNI AS UPUTIO PORUKU KOSTIĆU I VLAHOVIĆU: "Moraju da se žrtvuju!"

Darko Kovačević je pored srpskog tandema iz Juventusa govorio i o partijama Sergej Milinković Savića

Objavljeno: 21:25h

Juventusovi Srbi imali su presudnu ulogu u pobedi Orlova protiv Litvanije (2:0) te je slavlje izabranika Dragana Stojkovića privuklo pažnju i u Italiji. Kostićeva asistencija predstavljala je teži deo posla kod vodećeg gola, dok je Vlahović u drugom delu utakmice udvostručivši prednost otklonio gotovo sve dileme po pitanju pobednika.

Trijumf koji je ukrasio premijeru Orlova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bio je i povod da se Darko Kovačević u intervjuu za Gazetu dotakne igara današnjih ambasadora Srbije na Apeninskom poluostrvu. Nekadašnji centarfor naše reprezentacije i Juventusa u superlativima je govorio o sunarodnicima istakavši da u Italiji još nisu prikazali maksimum.

- Dušan je sjajan napadač. Poslednjih nedelja je fizički bolje, što se odražava i na igru. Neumorni je radnik i konačno se vratio u željeno stanje. Siguran sam da su poteškoće sa kojima se suočio bile zbog fizičkog stanja. Ima 23 godine, tek treba da u potpunosti upozna svoje telo. Bol u preponama sa kojim je morao da se nosi nije lako savladati. Uveren sam da sada još više radi na treninzima, i sa Juventusom i sa Srbijom. Rezultati to pokazuju - kazao je Kovačević.

Nekadašnji centarfot Crvene zvezde, Real Sosijedada, Juventusa, Lacija i Olimpijakosa istakao da se Dušan Vlahović još nije pokazao u najboljem svetlu, kao i da je za to potrebno da mu se ekipa prilagodi.

Dušan Vlahović
foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

- Napadač mora da postigne gol. Kada to ne uspe u nekoliko utakmica normalno je da izgubi samopouzdanje, imao sam isto iskustvo. Dušan treba da dobije mnogo lopti tokom meča, siguran sam da Alegri radi na tome da ga bolje iskoristi čak i unutar šesnaesterca. Juventus je igrao veoma dobro u poslednjih nekoliko utakmica, a Vlahović je više u akciji i to se vidi. Kriza nije nužno tema i povod za analizu ukoliko igrač ne postigne gol na nekoliko utakmica.

Iz Kovačevićeve perspektive važno je i sa kim u paru će igrati srpski napadač.

- Kada su Milik i Vlahović igrali zajedno, funkcionisali su dobro, ali Alegriju je važan balans tima. Sa njima na terenu u isto vreme, enjaju se zadaci svih ostalih igrača. Drugačije je kada je Vlahović u tandemu sa Kjezom, Di Marijom ili sa Kenom. Kada sam bio u Juventusu, igrao sam sa Del Pjerom i Pipom Inzagijem i svi smo morali da se veoma žrtvujemo kako bi sve funkcionisalo na najbolji mogući način. Znali smo da nije lako, ali smo morali da pobeđujemo. Milik i Dušan su kompatibilni, ali je potrebno mnogo odricanja.

Srbin koji je ostavio dubok trag u Seriji a potom se osvrnuo i na igre Filipa Kostića ne štedeći komplimente.

- Voleo bih da sam igrao sa njim, postigao bih sigurno još nekoliko golova", rekao je Kovačević uz smeh i dodao: "I pre nego što je potpisao ugovor sa Juventusom, govorio sam da je Filip izvanredan radnik, koji bi napravio razliku u Seriji A. Rezultati su pokazatelj. Kada počne na krilu, teško ga je zaustaviti, on je savršena akvizicija Juventusa, ima jedinstvene karakteristike.

I pored dobrih igara Filip Kostić ima još prostora za napredak.

- U prvih nekoliko meseci shvatio je šta znači igrati za Juve, sada još više podiže nivo i postao je jedan od nosilaca igre. Filip ima još mnogo prostora za napredak, mnogo će rasti, siguran sam u to.

Filip Kostić
foto: Spada / LaPresse / Profimedia

Otežavajuća okolnost za igrače torinskog kluba su dešavanja van terena i kazna u vidu oduzimanja 15 bodova zbog koje je Stara dama daleko od vrha tabele.

- Juventus je sjajan klub, nadam se da će im vratiti bodove na tabeli kako bi sezonu završili na najbolji mogući način. U situaciji koju Juve proživljava, Alegri se pokazuje kao odličan trener. Stvorio je ambijent i ujedinio tim na odličan način, poslednjih dana prvi na tabeli su sve bliži i plasman u Ligu šampiona i pored kazne bio bi epski uspeh. Alegri ima sjajan karakter, jasno je koliko mu je stalo do Juventusa.

U aktuelnoj poziciji osvajanje Lige Evrope postalo je jedan od imperativa do kraja sezone.

- Naravno da Juventus mora da osvoji Ligu Evrope. Bjankoneri imaju sjajan tim i moraju da učine sve da kući donesu evropski trofej. Bez sumnje, favoriti su za osvajanje tog takmičenja.

Pažnju na Apeninskom poluostvru godinama unazad privlači i Sergej Milinković Savić koji je od Svetskog prvenstva u Kataru u nešto skromnijoj formi.

- Da budem iskren, ne znam šta se dešava sa Sergejem. Znam samo da je poslednjih godina pokazao da je jedan od najjačih vezista u Seriji A. Možda je dobio i neke važne ponude, ali Sergej je i dalje u Laciju. Nadam se da ću ga videti u dresu Juventusa jer je sjajan igrač - kazao je Kovačević.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.