MAĐARI NE ODUSTAJU, NE MARE ZA UEFA-u: "Istaći ćemo zastave na obe utakmice!"
Navijači Mađarske, Foto: Profimedia

novo saopštenje

MAĐARI NE ODUSTAJU, NE MARE ZA UEFA-u: "Istaći ćemo zastave na obe utakmice!"

Nastavljamo da se borimo protiv svih oblika rasizma i diskriminacije, ali ćemo zastave, koje nemaju rasistička i uvreldjiva obeležja, dozvoliti - navodi MLSZ

Objavljeno:

Fudbalski savez Mađarske (MLSZ) se oglasio još jednom nakon bure koju je njihovo prvo saopštenje povodom upotrebe zastava "Velike Mađarske" na predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu izazvalo.

Nejasno saopštenje su tamošnji mediji protumačili ako da je UEFA dala dozvolu da se problematični simboli istaknu na tribinama, na šta su u zemljama u okruženju reagovali sa očekivanim negodovanjem jer zastava "Velike Mađarske" sadrži i današnje teritorije sedam drugih država, uključujući Srbiju.

Velika Mađarska mapa
foto: Weekly Hubris

Konkretno su reagovali iz Rumunskog fudbalskog saveza, a njima je UEFA potvrdila da i dalje zabranjuje ovaj i slične simbole. Međutim, u MLSZ-u ne mare za ovo što su potvrdili novim saopštenjem:

- Radi se o istorijskoj karti Mađarske koja je jednostavno pogrešno interpretirana. Postoje nesigurnosti i nesporazumi oko tih simbola, a za sve su krivi mediji. Zbog toga osećamo da je potrebno ponoviti naše objašnjenje. Odluku o nošenju tih zastava donosi naš savez, koji će ih dozvoliti na stadionima u sledeće dve utakmice. Rumunski fudbalski savez je očigledno pogrešno protumačio te simbole i zbog toga napao mađarski savez.

- Nastavljamo da se borimo protiv svih oblika rasizma i diskriminacije, ali ćemo zastave, koje nemaju rasistička i uvreldjiva obeležja, dozvoliti i zbog toga ne bi trebalo da budemo optuženi za rasizam ili isključivost - navodi Fudbalski savez Mađarske u saopštenju.

Ovog četvrtka od 19.30 selekcija Mađarske igra prijateljski meč sa Estonijom.

Bonus video:

00:48

FUDBAL I KRIMINAL SU NEZAOBILAZNI PARTNERI! Stručnjaci obelodanili zloupotrebu FUNKCIJA u fudbalu: Dolazi do začaranog kruga!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.