PIKSI NAJAVIO IZNENAĐENJA NA MEČU SA LITVANCIMA: Selektor prokomentarisao Mitrovićev "ispad" - sve je PREUVELIČANO
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport

jasan!

PIKSI NAJAVIO IZNENAĐENJA NA MEČU SA LITVANCIMA: Selektor prokomentarisao Mitrovićev "ispad" - sve je PREUVELIČANO

Selektor govorio o aktuelnim fudbalskim temama u susret meču sa Litvancima

Objavljeno: 14:25h

Fudbalska reprezentacija Srbije će u petak od 20 časova i 45 minuta dočekati Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić" u prvom kolu grupe G.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi se obratio javnosti pred meč sa Litvancima i rekao kako je zadovoljan atmosferom i spremnošću fudbalera.

- Sve teče po planu i programu, klasična standardizacija. Naravno da smo pored treninga koji treba da nam posluže da budemo bolji, vreme smo iskoristili da razgovaramo o svemu. Potpuno sam zadovoljan. Atmosfera je odlična, momci su posvećeni izazovima koji slede i verujem da će sutra pokazati sve što možemo.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: Starsport

Prokomentarisao je i situaciju u kojoj se nalazi Aleksandar Mitrović zbog crvenog kartona zarađenog u duelu sa Mančester junajtedom.

- Upućeni smo u dešavanja oko njega. Puno kritika zbog crvenog kartona. Razgovarali smo i o tome, ali verujem da se to preuveličava, tako da ćemo videti šta će od svega biti. Ono što je za mene važno jeste da je on koncentrisan na igru u reprezentaciji i ulogu u timu. Ne verujem da će ga poremetiti ono što se piše. On je ozbiljan momak i ubeđen sam da neće biti problema što se njegove igre tiče.

Piksi o poziciji Gudelja...

- Radi se o kvalitetnom i iskusnom igraču kojeg puno cenim. Dokazao je da može da odigra nekoliko pozicija. Izuzetno zahvalan igrač. Moguće je da može da odigra i kao napadač, to još niko nije pokušao. On u Sevilji duži period igra na poziciji odbrambenog igrača i to je veoma kvalitetna igra. Skoncentrisan je na ulogu koju mu trener da. Sad, da li će igrati u odbrani ili veznom redu videćemo. Na obe pozicije može da odigra kvalitetno. S obzirom na njegove igre u klubu je stavljen na spisak kao odbrambeni igrač. Znate da može da odigra i tu ulogu i ulogu veznog igrača.

Piksi o očekivanjima od kvalifikacija...

Fudbalska reprezentacija Srbije, Trening, Orlovi
foto: Starsport

- Uvek morate da imate neki cilj koji je realan. Mi stavljamo ispred sebe cilj da želimo da igramo u Nemačkoj. Znamo da moramo ići korak po korak. Kvalifikacije smo za Svetsko prvenstvo uspeli da završimo na način koji zaslužuje pohvale. Ligu nacija smo završili na prvom mestu, što znači da srpski fudbal ima kvalitet. Na Svetskom prvenstvu smo imali jedno klizanje i pucali smo, ali smo promašili metu. Pred nama je novi izazov koji se zove Evropsko prvenstvo. Moramo ići korak po korak. Ovakva šansa ne sme da se propusti. Nema nikakve razlike u kvalifikacijam. Sa jedne strane je bila Doha, a sada je Nemačka.

Potencijalna iznenađenja u timu?

- Spremamo, da. Zato smo i ovde. Šta god da uradim, za vas je ‘Piksi šokirao‘, ‘Piksi iznenadio‘, a ja samo želim da izvučem maksimum. Tako da, verovatno ćete se iznenaditi. Ne mogu da govorim o sastavu tima. Ja ne zaboravljam da mi kroz tri dana imamo još jednu utakmicu. Treba biti mudar i pametan i napraviti strategiju.

Prokomentarisao je prvog rivala u kvalifikacijama...

- Prema svim protivnicima gajimo poštovanje. O rezultatima litvanskog nacionalnog tima, to za vas nije zadovoljavajuće. Kao i uvek, koncentrišemo se na našu igru. Biće izazov za nas, ali i za vas. Ovo je samo početak. Svih pet ekipa u grupi ima istu šansu, da bude deo Evrope. Znam da ste promenili trenera i da neki igrači igraju u Srbiji. Imamo sve informacije o Litvaniji, kao i oni o nama. Tako da nema iznenađenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.