TERZIĆ S PONOSOM SAOPŠTIO: Zvezda je platila 13.000.000 evra poreza državi!
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

trasnsparentan

TERZIĆ S PONOSOM SAOPŠTIO: Zvezda je platila 13.000.000 evra poreza državi!

Hvala našoj državi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza - napisao je generalni direktor Crvene zvezde

Objavljeno: 13:32h

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, oglasio se u sredu povodom obaveza koje je klub izmirivao prema državi Srbiji.

Terzić je u neočekivanom saopštenju otkrio da je Zvezda platila 13 miliona evra poreza, a njegove reči prenosimo u celosti:

- Sa ponosom možemo da obavestimo javnost da je Fudbalski klub Crvena zvezda izmirio sve dospele finansijske obaveze prema svojoj državi. Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara.

- Sve ove obaveze smo isplatili iz svojih redovnih prihoda koje smo ostvarili kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima. Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena predhodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije Korona virusa.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

- Hvala našoj drzavi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze.

- FK Crvena zvezda je uspešna i odgovorna organizacija koja 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet Republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona - kaže Terzić.

01:36

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo 78 rođendan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.