LIVERPUL BEZ ŠANSE: Benzema za DUPLU pobedu Reala i lagan plasman u četvrtfinale!
Karim Benzema, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

RUTINA

LIVERPUL BEZ ŠANSE: Benzema za DUPLU pobedu Reala i lagan plasman u četvrtfinale!

Redsi bez čuda u revanšu, Madriđani rutinski odradili posao i otišli u pohod ka novu Ligu šampiona

Objavljeno: 22:58h

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Nakon pobede na Enfildu od 5:2, španski velikan je bio bolji od Liverpula i na svom terenu, ovog puta rezultatom 1:0.

Redsi su žestoko pritiskali Real na početku meča, pa su već u 7. minutu imali prvu pravu šansu. Darvin Nunjez se našao pred Tibom Kurtoom, ali je šutirao pravo u belgijskog čuvara mreže.

Domaćin se ubrzo oslobodio pritiska, pa je odmah pripretio Krosa i Modrića, ali je Milner u poslednjem trenutku reagovao i otklonio opasnost ispred Alisonovog gola.

U 14. minutu neverovatna šansa za Real i još neverovatnija odbrana Alisona. Vinisijus se posla dodavanja Ridigera našao na par metara od gola i šutirao glavom, ali je brazilski golman čudesno intervenisao i ostavio svoj tim u životu.

Šest minuta kasnije ponovo se istakao Brazilac, ovog puta je vrhovima prstiju zaustavio fantastičan udarac Eduarda Kamavinge i poslao loptu na prečku. Ubrzo nakon ovoga šutirao je i Modrć, ali malo preko gola.

Liverpul se konačno malo opasuljio, pa je ozbiljno pripretio preko Darvina Nunjeza, koji je u 31. minutu loše šutirao glavom, pa Kurtoa nije imao problema da ukroti ovaj pokušaj. Dva minuta kasnije ponovo je u šansi bio Urugvajac, ali i ovog puta pobedu odnosi Belgijanac.

Do kraja prvog poluvremena videli smo po šansu na obe strane. Vinisijus je propustio priliku za Real, a Gakpo za goste sa Enfilda.

Drugo poluvreme krenulo je nešto sporije nego prvo, a onda je u 53. minutu Federiko Valverde imao dobru šansu, ali je Alison ponovo bio neprelazan.

Jirgen Klop je pokušao uvođenjem Roberta Firmina i Harvija Eliota da razdrma ekipu, ali mu to nije pošlo za rukom.

Usledio je mirniji period utakmice u kojem nismo videli niti jednu veliku priliku za gol sve do 69. minuta kada se Karim Benzema obrukao i sa desetak metara poslao loptu preko gola.

Jirgen Klop je zbog prigovora dobio žuti karton u 73. minutu, a samo pet minuta kasnije Real je zasluženo stigao do vođstva.

Vinisijus je u padu pronašao Benzemu, a Francuz je potom konačno savladao Alisona za 1:0. On se prilikom postizanja gola malo i povredio, pa je ubrzo i napustio igru.

Do kraja meča videli smo samo još jednu stopostotnu šansu za Real, kada je Vnisijusov udarac posle sjajne akcije u poslednjem trenutku izblokirao Kostas Cimikas.

Dugo je trajala VAR provera, pošto je Grk nakon što mu se lopta odbila od noge igrao i rukom, ali je glavni sudija Feliks Cvajer, gledajući snimak, procenio da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Na kraju pobeda Reala, koji sa ukupnih 6:2 odlazi u novo evropsko četvrtfinale.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.