"PA DŽAJIĆ JOŠ NIJE KANDIDAT! A ON MI KAŽE: BIĆE..." Vidić otkrio razgovore s delegatima, optužio Terzića i Zvezdu!
Nemanja Vidić, Foto: Starsport

šokirao se

"PA DŽAJIĆ JOŠ NIJE KANDIDAT! A ON MI KAŽE: BIĆE..." Vidić otkrio razgovore s delegatima, optužio Terzića i Zvezdu!

Izgubi čovek volju i zapita se - šta mi ovo treba? - priča Nemanja Vidić

Objavljeno:

Zahuktava se borba pred izbor novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije koji će biti održan 14. marta.

Za sada jedini kandidati, Nemanja Vidić i Dragan Džajić, nedavno su iznlei svoje programe na Javnom servisu, a mlađa legenda Crvene zvezde nastavlja da obrazlaže sa kakvim se sve poteškoćama suočio otkako je obelodanio nameru da se kandiduje za prvog čoveka FSS-a.

Tokom opširnog intervjua koji je dao za "Nedeljnik", Nemanja Vidić govorio je o brojnim temama, Crvenoj zvezdi, protivkandidatu Džaji, ali i Zvezdanu Terziću...

- Iskreno, ja iz ovoga nemam šta da dobijem. Ni ja, ni moja porodica. Moja žena će živeti pod većim stresom, moji sinovi koji se bave fudbalom neće moći da igraju za reprezentaciju, meni bi samim izborom bar za 30 odsto opala reputacija. Posle prvih loših sudijskih odluka bi krenulo drvlje i kamenje. Tako da ja lični interes u svemu tome nemam…

Nemanja Vidić
foto: Starsport©

Vidić je u otkrio i neke detalje svoje kandidature, kao i to kako je saznao da će mu protivnik biti Dragan Džajić.

- Razgovarao sam sa predstavnicima nekih regiona. Jedan čovek mi je rekao da mu je zadovoljstvo da bude deo mog izvršnog odbora, pa je onda posle sat vremena rekao da se ipak predomislio i zvao me je da mi to javi. Jedan je rekao - nemoj mene, daj molim te, nekog drugog. Do četvrtog nisam ni stigao, već su svi objavili da su protiv.

On se potom osvrnuo i na kandidaturu Dragana Džajića kao i na spekulacije o brojnim protivkandiatima čije se ime spominje u javnosti poput Nenada Bjekovića i Branislava Nedimovića.

Dragan Džajić
foto: FK Crvena zvezda

- To su spekulacije. Ja pričam samo ono što se stvarno desilo. Da sam razgovarao sa tri regiona i da je jedan bio za, jedan hteo da razmisli, a treći odbio. Taj treći mi je rekao da će podržati Džajića. Ja mu kažem: "Pa on nije kandidat još". On mi kaže: "Biće".

Vidić je naglasio da njegova kandidatura nema veza sa politikom.

- Suština je da nisam protiv sistema, apolitičan sam. Ne želim da ovo pretvaram u politiku, ali ljudi koji trenutno zauzimaju neke funkcije imaju takav pristup i takav način komunikacije. I da zamislite da pobedim na izborima, kako bih ja sa tim ljudima mogao i da primenim neki od svojih principa i donesem promenu koju želim? Izgubi čovek volju i zapita se - šta mi ovo treba? Tako je kada u jednom momentu 70 odsto srpskog fudbala i pre bilo kakvog programa i predstavljanja plana kaže da niste dobrodošli i da vas ne žele. Moje pitanje je zašto?

Vidić je potom govorio i o ljudima koji su direktno protiv njegovog dolaska u srpski fudbal.

- Iskreno, ja sam već rekao da je Zvezdan Terzić direktno protiv mene i da je od njega i Crvene zvezde krenula mantra koja se širi i koja meni šalje pogrešne signale - zaključio je Nemanja Vidić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.