ŠPANSKI MEDIJI OTKRILI: Propada poslednja nada da će Bajčetić zaigrati za Srbiju?
Stefan Bajčetić, Foto: EPA/Peter Powell

DONEO ODLUKU

ŠPANSKI MEDIJI OTKRILI: Propada poslednja nada da će Bajčetić zaigrati za Srbiju?

Talentovani Liverpulov vezista izabrao da brani boje Crvene furije

Objavljeno: 15:54h

Talentovani Liverpulov vezista Stefan Bajčetić se nije našao na spisku srpskog selektora Dragana Stojkovića Piksija ali će se u petak naći na listi igrača novog španskog selektora Luisa de la Fuentea. To javlja španski OK Diario koji tvrdi da je Bajčetić posle razgovara sa De la Fuenteom dao pozitivan odgovor i izabrao da brani boje Crvene furije.

Iako su se FSS i selektor Dragan Stojković nadali da će Španac srpskog porekla izabrati dres Orlova, on je po svemu sudeći odlučio da nastavi reprezentativni staži u zemlji u kojoj je rođen i čije boje je branio i u mlađim selekcijama.

Ne toliko poznati stručnjak Luis de la Fuente je posle Mundijala u Kataru nasledio Luisa Enrikea na klupi Crvene furije. Ranije je bio selektor omladinske, mlade i olimpijske selekcije Španije, u sistemu Saveza je već 10 godina, jako dobro poznaje sve mlađe kategorije i igrače pa je nagrađen funkcijom stratega u A timu. Prvi cilj mu je da podmaldi reprezentaciju od koje se već posle Katar oprostio Serhio Buskets, a nedavno je saopšteno i Serhiju Ramosu da nije više u planovima reprezentacije. Od iskusnijih igrača, De la Fuente bi mogao da precrta i Đordija Albu, Sezara Aspilikuetu, Kokea...

Pored Bajčetića, De la Fuente je obavio razgovore sa još nekim mladim igračima koje je imao u planovima ali je dobio negativne odgovore. Tu se pre svega misli na Alehandra Garnača iz Mančester Junajteda koji je rođen u Madridu i igrao je za omladinsku selekciju Španije ali se kasnije ipak odlučio da u budućnosti nosi dres Argentine i nedavno je dobio poziv za A selekciju svetskih prvaka. Isti odgovor je španski selektor dobio od Nikolasa Pasa, mladog veziste iz B tima Real Madrida koji je rođen u Španiji ali se takođe odlučio za Argentinu čiji dres je nosio njegov otac Pablo. Ispitivao je De la Fuente i teren oko nove zvezde Real Madrida, napadača Alvara Rodrigeza ali je on potvrdio želju da nastavi da nosi dres Urugvaja odakle mu je otac.

Stefan Bajčetić
foto: EPA/Adam Vaughan

Međutim, pored Bajčetića, novi strateg Furije ima u planu još neka „inostrana“ pojačanja. U procesu je dodela državljnstva argentinskom napadaču Luisu „Čimiju“ Avili (29) iz Osasune koji nije blizu poziva u nacionalni tim svoje zemlje i još ranije iskazao želju da zaigra za Španiju. Po De la Fuenteovom ukusu je i francuski štoper Robin Le Norman (26) koji je već sedam godina član Real Sosijedada i karijeru je izfgradio u španskom fudbalu. Ni on nema ništa protiv „nacionalizacije“. Postoje birokratske prepreke da se pomenutoj dvojici dodeli državljanstvo Španije i biče potrebno vremena ali ceo proces može da se ubrza kroz posebnu procesduru kao u slučaju košarkaša Lorenza Brauna.

Što se Bajčetića tiče, on ima špansko državljanstvo i ne postoje administrativne prepreke da odmah obuče dres Crvene furije. Do sada je igrao na tri meča za omladinsku selekciju Španije. Rođen je 2004. godine u Vigu gde je njegov otac Srđan igrao za Seltu, a majka mu je iz Španije. Ponikao je u Selti u čijem omladinskom pogodnu je proveo sedam godina posle čega su ga otkrili skauti Liverpula i kao 16-godišnjaka ga doveli u klub. Na letnjim pripremama je kupio poverenje Jirgena Klopa i počeo da dobija sve ozbiljniju ulogu u prvom timu Redsa. Postao je najmlađi Liverpulov debitant u Ligi šampiona, a u svim takmičenjima je ove sezone nastupio na 18 mečeva, od čega 10 kao starter. Postigao je i jedan gol u Premijer ligi.

Luis de la Fuente će do objavljivanja konačnog spiska sačekati da prođu utakmice Sevilje, Betisa i Real Sosijedada u Ligi Evrope jer planira da pozove neke igrače iz pomenutih klubova.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.