OSTAJE LI PIKSI AKO VIDIĆ BUDE NOVI PREDSEDNIK FSS?
Dragan Stojković Piksi, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

diplomatski

OSTAJE LI PIKSI AKO VIDIĆ BUDE NOVI PREDSEDNIK FSS?

Legendarni fudbaler prokomentarisao učinak srpskih fudbalera na Mundijalu

Objavljeno: 19:08h

Kandidat za predsednika FSS Nemanja Vidić je gostovao u emisiji "Magazin oko" i tom prilikom govorio o planu i programu koji bi sporoveo ukoliko dođe na čelo srpskog fudbala.

On je prokomentarisao nastup Srbije na Mundijalu?

- Pričao sam na tu temu i upozoravao sam na probleme koji su se ostvarili. Ja ne želim da pričam o njima, već da nudim rešenja. Moramo da kažemo da su bile i pozitivne stvari na Svetskom prvenstvu. Postigli smo više golova i od Brazila i od Švajcarske. Postojao je problem u balansu između napada i odbrane i to moramo da popravimo pred nove kvalifikacije. Branimo se timski i ne možemo govoriti o jednom igraču. Verujem da je selektor Stojković obratio pažnju na to, on se godinama bavi tim poslom - rekao je Vidić.

On je govorio i o odnosu sa Aleksandrom Čeferinom.

Nemanja Vidić
foto: Privatna arhiva

- U odličnim smo odnosima, znamo se dugi niz godina. Mislim da radi fenomenalne stvari za fudbal, pogotovo za istočnu Evropu, dolazi mnogo veći novac. Mislim da ćemo u njemu definitivno imati partnera, ali da mi moramo da budemo kvalitetni da to iskoristimo. Ne samo on, već i Zoran Laković. U prehodnim godinama je bio od pomoći savezu, ne sumnjam da će i u budućnosti.

Članovi njegovog tima su jako zanimljivi javnosti. Branko Milutinović Nordeus je u njegovom timu

- Upoznali smo se na UEFA masteru pod pokroviteljstvom Univerziteta iz Limoža. On je tu bio kao predavač i ostavio je jak utisak na mene. Fudbal je postao više od sporta. postao je biznis i shodno tome moramo da uključimo i ljude iz drugih sfera. Tu je i Petar Jovanović, dugo je u bankarskom sistemu i osiguravajućim društvima. Kao i Branko, može da pomogne u kom pravcu treba da se razvija srpski fudbal.

Slavoljub Muslin je tu takođe...

- Čovek koji se 30 godina bavi trenerskim poslom i koji ima poštovanje u inostranstvu. On može da ujedini srpske trenere.

O drugom predsedničkom kandidatu:

- Kada sam ja dolazio u Zvezdu sa 15 godina on je bio predsednik. Ima moje poštovanje i naš odnos se neće promeniti ko god pobedi 14. marta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.