POSLE DVA EVROPSKA I JEDNOG SVETSKOG PRVENSTVA! Ramos više neće oblačiti dres Španije (FOTO)
Serhio Ramos, Foto: EPA/Ronald Wittek

povlačenje!

POSLE DVA EVROPSKA I JEDNOG SVETSKOG PRVENSTVA! Ramos više neće oblačiti dres Španije (FOTO)

Legendarni štoper odlazi posle rekordnih 180 nastupa i 23 pogotka u periodu od 2005. do 2022. godine

Objavljeno: 00:15h

Jedan od najboljih defanzivaca u istoriji fudbala Serhio Ramos (36) objavio je da više neće igrati za reprezentaciju Španije.

Legendarni štoper odlazi posle rekordnih 180 nastupa i 23 pogotka u periodu od 2005. do 2022. godine.

Serhio Ramos u dresu reprezentacije Španije i kapitenskom trakom
Serhio Ramos u dresu reprezentacije Španije i kapitenskom trakomfoto: EPA/ALESSANDRO DELLA VALLE

- Došao je čas da kažem zbog igranju za nacionalni tim, u našem crvenom dresu. Ovog jutra sam dobio poziv selektora koji mi je rekao da ne računa i da neće računati na mene, bez obzira na nivo igre koji budem prikazivao u nastavku svoje karijere - piše Ramos.

As Pari Sen Žermena je u dresu "crvene furije" osvojio Evropsko prvenstvo 2008. i 2012. godine i Svetsko prvenstvo 2010. godine.

- Sa velikim žaljenjem kažem da je ovo kraj putovanja za koje sam se nadao da će biti duže, a koje se završava sa ukusom gorčine u ustima, posle svih visina koje smo dosegli u ovom crvenom dresu. Mislim da je takva karijera zaslužila da bude okončana ličnom odlukom ili time što moje igre nisu na nivou nacionalnog tima, a ne zbog godina ili drugih razloga koje nisam ni čuo, ali sam ih osetio. Jer biti mlad ili malo stariji nije vrlina ili mana, to je samo privremena stvar koja nema veze sa igrama i sposobnostima. Gledam i zavidim Mesiju, Modriću, Pepepu, suština, tradicija, vrednosti, liderstvo i pravda u fudbalu. Nažalost, toga neće biti za mene, jer fudbal nije uvek fer i fudbal nije uvek samo fudbal. Zato svu ovu tugu želim da podelim sa vama, ali visoko podignute glave i zahvalan za vašu podršku svih ovih godina. Nosim sa sobom velike uspomene, titule za koje smo se borili i koje smo slavili zajedno i s neizmernim ponosom što sam bio španski igrač sa najviše nastupa. Ovaj grb, majica, navijanje, sve me je učinilo neizmerno srećnim. Nastaviću da bodrim svoju zemlju iz kuće sa uzbuđenjem nekog prvilegovanog, ko je bio ponosan da predstavlja zemlju 180 puta. Od srca hvala svima koji su oduvek verovali u mene - zaključio je Ramos.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.