IVICA KRALJ: Nije Partizan zaboravio da igra fudbal! (VIDEO)
Ivica Kralj, Foto: Zorana Jevtić

novi početak

IVICA KRALJ: Nije Partizan zaboravio da igra fudbal! (VIDEO)

Želimo da spremamo ekipu za leto i Ligu šampiona - kaže sportski direktor Partizana

Objavljeno: 13:23h

Igor Duljaj se prvi put obratio javnosti otkako je imenovan za novog trenera FK Partizan, a izjave na ovu temu je dao i sportski direktor kluba Ivica Kralj.

Sezonu je Partizan počeo sa Ilijom Stolicom na klupi, posle katastrofalnog starta zamenio ga je Gordan Petrić, a do nove promene došlo je uoči 169. večitog derbija.

- Igor Duljaj je prvi trener u mom mandatu sportskog direktora i ne dolazi u idelanom momentu, ali nije jedini, većina nas bivših igrača smo dolazili kada nije sve sjajno. Želim pre svega da se zahvalim Gordanu Petriću, koji je takođe došao letos u teškom mometu, kada su rezultati bili ispod očekivanih i doneo je novu energiju, mnogo toga dobrog, ali su se poslednji rezultati odrazili na njegovo zdravlje i došlo je do neslavnog epiloga. Hvala mu za sve što je uradio za klub, radi se o izuzetnom čoveku i treneru, verujem da ćemo i ubuduće da se družimo, da će biti deo Partizana kao i uvek.

Petrić je otkrio da vam je još pre 20-tak dana rekao da mora da napusti klub, a Igor Duljaj bi trebalo da donese "šok terapiju" pred derbi, u trenutku kad Partizan za večitim rivalom kasni 13 bodova?

- Nadamo se da će Duljaj trgnuti ekipu, posle dva rezultata koja su, blago rečeno, bila šokantna. Očekujemo da Igor trgne ekipu, da učini sve što može da nešto promeni do derbija i uveren sam da možemo do pozitivnog rezultata.

Kako je moguće da tim koji jesenas pobedi Keln, Nicu, ima serije dobrih rezultata "zaboravi" da igra fudbal?

- Nisu oni zaboravili da igraju fudbal, to je naprosto tako u sportu. Videli ste šta se desilo protiv Šerifa, sjajno smo krenuli, poveli, kontrolisali meč i samo jedna greška, nepažnja promeni tok meča. Trebalo bi nam mnogo vremena da analiziramo šta se desilo sa timom u minulih 15 dana, ali to je draž fudbala, koja se, nažalost, dešava nama, a ne nekom drugom. Ipak, večiti sam optimista, verujem da može da bude bolje, verujem u ovaj tim, pokazali su jesenas da mogu da budu sjajni. Psihološki su očito pali i sada imaju novog trenera da zajedno izađu iz problema. Ima i znanja i kvaliteta da pokrene stvari sa mrtve tačke.

U derbiju nema pravila, iako je večiti rival u boljoj situaciji.

- Istina, s tim da je Zvezda u relaksiranijoj situaciji od nas, to je činjenica. Moramo da pokušamo da probamo da se izdigemo iz ove situacije i odigramo dobar meč i ostvarimo povoljan rezultat. Na to mogu da utiču srećne i nesrećne okolnosti, mnogo toga, ali igrači moraju u svakom momentu da budu "hladne glave" i da veruju da mogu da pobede u derbiju. Igrao sam 22 derbija tokom karijere i imam iskustva i kada smo bili favoriti, pa gubili, ali i obrnuto.

Ivica Kralj
foto: Starsport©

Partizan je u ovoj sezoni već izgubio - sve. Titulu još letos, Kup sredinom jeseni od autsajdera, a i najslabije UEFA takmičenje nedavno od Šerifa. Logično pitanje za Ivicu Kralja je: šta je dalji plan?

- Prevashodno da se konsoliduje ekipa, da se vratimo na pobednički kolosek, uveren sam da to možemo. Zvezda ima veliku predost u ovom momentu, ali i mi imamo svoje sportske ciljeve, na kojima ćemo da radimo. Želimo da spremamo ekipu za leto i Ligu šampiona, a bilo bi dobro da izađemo iz trenutne situacije i zato pozivam navijače da nam pomognu. Imaju pravo na nezadovoljstvo, ali nam je podrška neophodna, u klubu sam od 14. godine i znam koliko nam negativost odmaže, a prava energija pomaže, Igračima i novom treneru je pomoć sa tribina sada najpotrebnija - kaže Ivica Kralj.

Nezadovoljni rezultatima, veliki deo navijača Partizana umesto smena trenerâ traži odlazak Uprave.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.