DULJAJ SE OGLASIO PRVI PUT KAO TRENER PARTIZANA: Imam veliku tremu! (VIDEO)
Igor Duljaj, Foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

vruća klupa

DULJAJ SE OGLASIO PRVI PUT KAO TRENER PARTIZANA: Imam veliku tremu! (VIDEO)

Otkrio je da ga je poziv sportskog direktora Ivice Kralja zatekao dok je sa kumom u Topoli pio kafu

Objavljeno: 13:30h

Novi trener FK Partizan, Igor Duljaj, obratio se navijačima i javnosti prvi put po stupanju na novu dužnost.

U razgovoru za Partizanovu televiziju, Duljaj je pričao o iskušenjima svog novog posla u okviru crno-bele porodice.

Otkrio je da ga je poziv sportskog direktora Ivice Kralja zatekao dok je sa kumom u Topoli pio kafu. Odmah je posle toga pozvao svog prethodnika Gordana Petrića pa odlučio da prihvati da sedne na klupu voljenog kluba.

- Posle poziva koji sam dobio, naravno da sam prvo nazvao Petrića. Nema boljeg čoveka od njega, trener koji je u nezgodnom trenutku preuzeo klub i njega sam prvo nazvao - rekao je Duljaj i otkrio da mu ovo nije prvi poziv koji je dobio iz Humske, a sada je odlučilo srce.

- Imam isti osećaj kao kada sam devedesete godine u Topoli igrao za domaći tim jer im je falio igrač. Posle toga su pitali čiji je ovaj mali, kažu 'od pekara sin' i našli su me iz Partizana. I odmah sam došao na trening. Isti taj osećaj sada imam. Voliš, imam veliku tremu, tako je bilo i kada sam došao u Beograd. Vidite stadion i srce počne da udara... - kazao je Duljaj koji je dodao da i dalje pamti reči pokojnog oca koji mu je rekao da će svakako ustajati u pet ujutru - bilo da bude fudbaler ili pekar.

Igor Duljaj
foto: partizan.rs

Novi šef stručnog štaba Partizana je dodao da ne traži vojničku disciplinu od svojih igrača, nego da donesu poštovanje koje nose svakako od kuće. Očekuje red i disciplinu kao bazu, a sve ostalo - poput Lige šampiona - je daleko.

Ono što je blizu jeste 169. večiti derbi, na stadionu Zvezde. Kakav trenerski debi za Igora.

- Moramo da budemo iskreni, ne može mnogo toga da se uradi u narednih 36 sati. Još se nisam ni video sa ekipom, ali bio sam tu po povratku iz Ukrajine, video sam kako se igrači ponašaju. Većinu poznajem i nekada može da deluje šok terapija, nekada ne. Jednostavno, malo je vremena, ali ne tražim alibi. Stanje na tabeli pokazuje da je Zvezda lider i nema pravo ko da joj preti. Mi idemo iz dana u dan i sve što je u mojoj moći ću da učinim da se napravi plan.

168. večiti derbi, Seku Sanogo, Fuseni Dijabate
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Duljaj je ove sezone vodio Teleoptik, u Partizanu je bio pomoćnik Savu Miloševiću i Aleksandru Stanojeviću, a radio je i u svom drugom klubu, Šahtjoru. Da li bi nešto preneo odatle u Humsku?

- Šta bih preneo? Vlasnika kluba. Sve sam rekao time... - zaključio je u prvom obraćanju Igor Duljaj, misleći naravno na prebogatog Rinata Ahmetova koji je od Šahtjora napravio giganta u Ukrajini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.