KROČIO NA TEREN I ISPISAO ISTORIJU! Čudo od deteta oborilo rekord Lige šampiona!
Voren Zair Emeri, Foto: Matthieu Mirville/Dppi / Zuma Press / Profimedia

velika karijera je pred njim

KROČIO NA TEREN I ISPISAO ISTORIJU! Čudo od deteta oborilo rekord Lige šampiona!

Nastavio da pomera granice u dresu Pari Sen Žermena

Objavljeno: 21:31h

Mladi fudbaler Pari Sen Žermena je postavio rekord Lige šampiona samo što je kročio na teren u osmini finala protiv Bajerna iz Minhena.

Najmlađi igrač koji je počeo utakmicu elitnog ranga ikada je supertalentovani Voren Zair - Emeri koji se sa navršenih 16 godina i 343 dana našao u startnoj postavi Parižana. Niko mlađi od njega nikad nije startovao meč u Ligi šampiona.

Ovaj momak je tako nastavio da pomera granice i postavlja rekorde u dresu Pari Sen Žermena u poslednjih godinu i po dana. On je 6. avgusta prošle godine debitovao za klub u prvenstvu Francuske, potom je odigrao i svoj prvi meč u Ligi šampiona, u pobedi "Svetaca" od 7:2 protiv Makabi Haife, takođe kao najmđai debitant.

Početkom januara ove godine Zair-Emeri je zabeležio i prvi start u prvenstvu, u kupu Francuske protiv Šaterua (3:1), te tako postao i najmlađi starter u istoriji kluba u tom takmičenju.

Samo osam dana kasnije postao je i najmlađi starter kluba kada je reč o mečevima u okviru Lige 1 kada je dobio priliku protiv Rena.

Ubrzo potom, 8. februara, postigao je i svoj prvi gol u seniorskoj karijeri za PSŽ u pobedi protiv Monpeljea 3:1. Tada je ušao sa klupe. I taj potez ga je uvrstio u istorijske almanahe kluba kao najmlađeg strelca ikada za "Svece" sa samo 16 godina i 330 dana.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.