IZBIO NA VRH LISTE STRELACA: Fudbaler Crvene zvezde rešeta protivničke mreže!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

NEZAUSTAVLJIV

IZBIO NA VRH LISTE STRELACA: Fudbaler Crvene zvezde rešeta protivničke mreže!

Aleksandar Katai stigao je do cifre od 11 postignutih golova u prvenstvu

Objavljeno: 13:53h

Aleksandar Katai popeo se na vrh liste strelaca Superlige Srbije.

Ofanzivac Crvene zvezde je bio precizan u remiju sa Vojvodinom (1:1) i u kanonadi crveno-belih protiv Voždovca (6:0), što mu je bilo dovoljno da dostigne Rikarda Gomeša i Milana Bojovića, koji su do ovog vikenda delili prvo mesto sa po 11 postignutih golova.

Katai je u velikoj seriji koja traje od finiša jesenje polusezone, pošto je bio strelac na pet poslednjih ligaških utakmica, a na kojima je dao ukupno šest golova, pošto je Radniku dva puta zatresao mrežu.

1 / 3 Foto: Starsport©

I dok je Katai rešetao u pet poslednjih kola, na drugoj strani igrač Partizanom, Rikardo Gomeš je taman toliko vremena bez pogotka. Poslednji put golgeter Partizana je bio strelac protiv Radničkog iz Niša u Humskoj, dok ime na semaforu nije upisao protiv TSC-a, Spartaka, Novog Pazara, Napretka i Mladosti Gat.

Na vrhu liste strelaca je i Milan Bojović sa 11 golova, ali njegov bilans će na tome i ostati, pošto je doskorašnji napadač Mladosti iz Lučana otišao pre nekoliko dana za Uzbekistan, gde nastavlja karijeru.

Ista priča važi i za Nikolu Štulića, koji je napustio niški Radnički i potpisao za belgijski Šarlroa nakon deset golova u domaćem prvenstvu. Njemu rame uz rame stoji Bibars Natho, vezista Partizana, sa takođe deset golova, ali saldo nije uvećao na četiri poslednja meča.

Pomalo neverovatno zvuči da Mohamed Badamosi, prvi strelac Čukaričkog sa devet pogodaka, punih pet meseci nije postigao gol. Poslednji put je visoki napadač iz Gambije pogodio metu na meču sa Vojvodinom na Banovom brdu – dao je dva gola – a ta se utakmica igrala 11. septembra. Od tada Badamosi nije propustio nijedan meč Brđana i opet nije uspeo da postigne ni pogodak.

Iza njih ide cela paleta igrača sa sedam datih golova, koju čine Ifet Đakovac (TSC), Miloš Pantović (Voždovac), Aleksandar Pešić (Crvena zvezda), Andrija Majdevac (Novi Pazar), Veljko Simić i Nikola Čumić (Vojvodina).

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.