KREATOR SENZACIJE U HUMSKOJ ZAGRMEO: Ne postoje samo Zvezda i Partizan, nek se čuje malo i o mojim igračima
Ljubomir Ristovski, Foto: Starsport

jasan

KREATOR SENZACIJE U HUMSKOJ ZAGRMEO: Ne postoje samo Zvezda i Partizan, nek se čuje malo i o mojim igračima

Iskusni stručnjak analizirao dešavanja iz Humske

Objavljeno: 16:48h

Trener Mladosti GAT Ljubomir Ristovski je bio skroman neposredno meča u Humskoj i senzacionalne pobede nad ekipom Partizana.

Dan kasnije, kada su se glave ohladile, iskusni stručnjak je u razgovoru za "Mondo" rekao kako su crno-beli potcenili njegov tim.

- Sigurno je da mi još nismo svesni ove pobede i istorijskog rezultata koji smo juče napravili. Partizan nas je malo potcenio, ali mi smo odigrali dobru utakmicu i čitavih 90 minuta smo kontrolisali dešavanja na terenu. Igrači su najzaslužniji za to, ispoštovali su sve što smo se dogovorili. Imali smo tešku nedelju iza nas, posle poraza od Javora smo naporno radili i uspeli da se konsolidujemo. Uspeli smo da uradimo sve što treba, dobro smo pripremili utakmicu i na kraju pobedili - rekao je za "Mondo" Ljubomir Ristovski, trener novosadskog tima.

Partizan - Mladost GAT
Partizan - Mladost GATfoto: Starsport©

- Nama znači mnogo za samopouzdanje, imamo novu ekipu i za njih je veoma bitno da imaju samopouzdanja. Mi smo u startnoj postavi imali sedam novih igrača, koji su stigli u poslednjih mesec ili mesec i po dana. Nama je potrebno vreme, treba nam prostora da se uigramo i tu će nam mnogo značiti samopouzdanje. Mislim da se u javnosti i u medijima sada mnogo više priča o debaklu Partizana nego o uspehu mojih momaka. Oni su dali sve od sebe, taktički odlično odigrali, pokazali su kvalitet... Nije mi jasno, sada se više priča o Partizanu! Naš rezultat je dokaz da se u Srbiji igra fudbal, da u zemlji ne postoje samo Zvezda i Partizan nego da i drugi ulažu, da i drugi igraju. Treba više da se priča o našoj pobedi i kako su moji momci odigrali. Napravili smo iznenađenje protiv Partizana, oni su možda malo više mislili na Evropu nego na utakmicu sa nama - dodaje Ristovski.

Mladost GAT po prvi put u klupskoj istoriji igra u elitnom rangu srpskog fudbala, pa je trijumf nad crno-belima za njih istorijski rezultat.

- Nama je ovo najveći rezultat u klupskoj istoriji! Plasman u Superligu koji smo napravili prošle sezone je bio najveći klupski rezultat, a mislim da je ovo još važnije. Vidim da je naša pobeda nad Partizanom odjeknula i u regionu. Kad se pobedi Partizan, posebno ovako, onda je vest i van granica naše države. Mi smo pobedu proslavili na kulturan i dostojanstven način jer znamo koliko je teško bilo ljudima iz Partizana. Dostojanstveno, kako priliči jednoj ozbiljnoj ekipi, proslavili smo pobedu - nije to bila neka euforija na samom stadionu u Humskoj. Bilo nam je drago i malo smo se veselili, ali smo bili umereni. Poštovali smo ljude u Partizanu i mog prijatelja Gordana Petrića, njima nije bilo lako, kao i njihovim navijačima - ističe trener Mladosti.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.