"OVO ME UBILO VIŠE OD OČEVE SMRTI, I NJEGA SAM RAZOČARAO" - Legenda otvorila dušu o 'najtežem porazu u životu'
Darijo Srna, Foto: Danil Shamkin / Zuma Press / Profimedia

najbolniji udarac

"OVO ME UBILO VIŠE OD OČEVE SMRTI, I NJEGA SAM RAZOČARAO" - Legenda otvorila dušu o 'najtežem porazu u životu'

Hrvat je govorio o svojim iskustvima i doživljajima ratnog stanja, ali i intimnijim detaljima iz života i karijere

Objavljeno:

Proslavljeni bivši hrvatski fudbaler, Darijo Srna, progovorio je o događaju koji je obeležio njegov život, ali i njegov odnos s pokojnim ocem.

Nekada dugogodišnji kapiten reprezentacije Hrvatske i klupska legenda Šahtjora čiji je sada sportski direktor, 40-godišnji Srna, vratio se iz Ukrajine te gostovao kod Marija Stanića u emisiji '(Ne)uspjesi prvaka' koja se emituje na Arenisport.

Darijo Srna, Fudbal, Sport
foto: Starsport

I Stanić je bivši igrač selekcije Hrvatske, svoju karijeru kao "Vatreni" je završio u sezoni kad je Darijo počeo, 2002-03.

Bivši desni bek je govorio o svojim iskustvima i doživljajima ratnog stanja u Ukrajini, ali i o intimnim trenucima iz svog života.

Tako je rekao da Ukrajinu doživljava kao drugu domovinu te da ga boli rat s Rusijom kao da se događa na njegovom kućnom pragu.

- U Kijevu je okej, poslednja raketa je doletela pre tri i po meseca. Puno je navijača raznih klubova u prvim redovima. Šalju razne poruke da ako se oni mogu boriti, može i Ukrajina. To mi daje snagu kao direktoru kluba - rekao je Srna.

Darijo Srna
foto: partizan.rs

Ipak, ono što je gledaoce više zanimalo od rata u Ukrajini je bio emotivni dio šoua u kom je Srna otvorio srce i otkrio da ga je njegova neslavna doping afera koštala onog najbitnijeg – odnosa s ocem.

Srna svojevremeno godinu dana nije igrao zbog afere s dopingom. Sumnjalo se da je pozitivan na doping i da koristi zabranjene supstance.

Darijo Srna
foto: Profimedia

- Svi su stali na moju stranu, od novinara, bivših igrača, trenera... Tu osetiš zadovoljstvo i veruješ da nisi kriv. To me ojačalo u životu, puno je značilo ljudima oko mene, mojoj obitelji, bilo mi je jako teško nositi se s tim. U tom sam trenutku patio više nego ikada. Ne možete dobiti rat, to je prirodan proces, ali ovo me ubilo više od očeve smrti, jer sam i njega na kraju razočarao. Bio je to udarac za mene... Ne mogu to opisati, najteži poraz u životu. Supruga me spasila i bodrila - zaključio je Srna koji je ipak uspeo sprati ljagu sa svog imena.

Darijov otac je preminuo 2016. godine.

(Espreso/Sport life)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.