ČELSI SE CENKAO PA PLATIO TRAŽENO - 121.000.000 €! Enco Fernandes postao najskuplji igrač u istoriji Premijer lige!
Enco Fernandes, Foto: EPA/Friedemann Vogel

money talks

ČELSI SE CENKAO PA PLATIO TRAŽENO - 121.000.000 €! Enco Fernandes postao najskuplji igrač u istoriji Premijer lige!

Fernandes je u Benfiku stigao letos iz River Plejta za 44.25 miliona evra i "Orlovi" su ga već višestruko unovčili mada to nisu želeli

Objavljeno: 08:47h

Argentinski fudbaler Enco Fernandes novi je igrač Čelsija, potvrdio je londonski klub.

Fernandes je u Benfiku stigao letos iz River Plejta za 44.25 miliona evra i "Orlovi" su ga već višestruko unovčili mada to nisu želeli. Već početkom januara su poručili "Plavcima" da će ga prodati samo ako aktiviraju otkupnu klauzulu, što se na kraju i desilo.

Čelsi će za dolazak Fernandesa platiti Portugalcima 121 milion evra plus mogućih 10 miliona bonusa, što je rekordna suma za dolazni transfer u istoriji Premijer lige. Potpisao je ugovor na čak osam i po godina.

Enco Fernandez
foto: EPA/Georgi Licovski

Posle komplikovanih pregovora, Benfika je potvrdila da je došlo do dogovora u 22.55, samo sat i pet minuta pre isteka prelaznog roka. Predsednik Rui Košta je čak predlagao da Fernandes ostane do kraja sezone u Benfici, ali Englezi nisu pristajali na takav dogovor.

Konačno je došlo do proboja i Enco Fernandes je potpisao ugovor sa Čelsijem u poslednjim satima prelaznog roka, obavezavši se na vernost do 2031. godine.

U prvom delu sezone, Fernandes je u dresu Benfike odigrao 29 utakmica, postigao četiri gola i zabeležio sedam asistencija.

Na Svetskom prvenstvu u Kataru sa repreprezentacijom Argentine stigao je do titule svetskog šampiona, a tom uspehu je doprineo sa po jednim golom i asistencijom, ali i odličnim partijama sveukupno koje su mu donele titulu najboljeg mladog igrača turnira.

Čelsi je na transfere samo u januaru potrošio 329,5 miliona evra, a računajući leto kada je klub preuzeo Amerikanac Tod Beli, ukupno 611,5 miliona evra! Trenutno su 10. u Premijer ligi.

Ove zime u London su stigli i Mudrik, Badiašile, Madueke, Santos, Fofana i Gusto, dok je Žoao Feliks došao na pozajmicu iz Atletiko Madrida. Nijedan od ovih igrača nije stariji od 23 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.