ZVEZDA SE ODRIČE JEDNOG OD NAJTALENTOVANIJIH! Sprema se novi odlazak sa Marakane!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

otkud sad ovo?

ZVEZDA SE ODRIČE JEDNOG OD NAJTALENTOVANIJIH! Sprema se novi odlazak sa Marakane!

Dobio je drugu priliku, ali je nije iskoristio

Objavljeno: 18:30h

Na pomolu je novi odlazak sa Marakane! Otišao je El Fardu Ben, Seku Sanogo, pozdraviće se crveno-beli sa Kalifa Kulibalijem, ali to nije sve što se tiče odlazaka u zimskom prelaznom roku.

Kako piše "Mozzartsport", Zvezda je spremna da pošalje talentovanog Nemanju Motiku na pozajmicu.

On je plaćen minhenskom Bajernu 1.5 miliona evra januara prošle godine, a sada će otići na šestomesečnu pozajmicu u inostranstvo, odnosno u austrijsku Bundes Ligu.

Nemanja Motika
Nemanja Motikafoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Ostali su samo da se utanače poslednji detalji kako bi Motika krenuo put Austrije, gde izuzetno cene kvalitete ofanzivnog veziste rođenog 2003. godine. Letos je postojala mogućnost da se Motika preseli u redove Rapida iz Beča , ali je odlučeno da dobije još jednu šansu. Međutim, nije uspeo Motika da se nametne novom treneru Milošu Milojeviću, pa će pokušati da povrati samopouzdanje u Austriji. Ne zna se još ime kluba, ali postoje indicije da je ponovo u pitanju bečki Rapid.

Pokazivao je znakove buđenja Nemanja Motika i na priprema u Turskoj, dao je pobedonosni pogodak u prijateljskom meču protiv Nefčija. Međutim, nije ubedio članove stručnog štaba da zaslužuje šansu u kontinuitetu.

O njemu je pričao, krajem godine, i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

- On je plaćen 1,5 miliona evra u tri rate. Reč je o najtalentovanijem igraču iz omladinske škole Bajerna, ima srpski pasoš. Ukazala se prilika da ga angažujemo i investiramo. Ako me pitate da li sam zadovoljan njegovim igrama, odgovor je – nisam. On mora da se zapita gde ide njegova karijera. Preživeće Crvena zvezda i bez tih 1,5 miliona evra, ali pitanje je šta će biti sa njim. On mora da bude svestan da su očekivanja od igrača koji je došao iz Bajerna mnogo veća od onog što je pružio do sada. Mora da iskoristi šansu na svakom treningu, utakmici za omladince. Došao je malo nadobudan iz Nemačke, iz Bajerna. Rezonovao je da će u Srbiji svi da kleknu pred njim. Mora da sazri, ne žurimo nigde, jer verujemo u njega, ali on mora da menja sebe - rekao je Zvezdan Terzić.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.