ZVEZDA NAŠLA NAPADAČA: Kreće iz Rusije na potpis ugovora sa crveno-belima!
Marko Rakonjac, Foto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

povoljno rešenje

ZVEZDA NAŠLA NAPADAČA: Kreće iz Rusije na potpis ugovora sa crveno-belima!

On bi sutra ili prekosutra trebalo da napusti pripreme Lokomotive u Abu Dabiju i poleti za Beograd

Objavljeno:

Kalifa Kulibali je napustio Ljutice Bogdana, a na njegovo mesto stiže – Marko Rakonjac. Nekadašnji napadač Čukaričkog, a sada moskovske Lokomotive, biće novi igrač Crvene zvezde, preneo je Mozzart Sport.

Uprava srpskog šampiona je posle višednevnih pregovora sa Lokomotivom uspela da od Moskovljana izdejstvuje usmenu dozvolu da 22-godišnji Crnogorac visok 191 santimetar dođe na pozajmicu u Beograd do kraja sezone.

Crveno-beli će imati i opciju da otkupe ugovor Rakonjca, ali se trenutno ne zna za koliko para. Ruski mediji su ranije pisali o sumi od 1.500.000 evra, jer ni Lokomotiva ne želi previše da izgubi, a prošlog leta je Čukaričkom na ime obeštećenja isplatila 2.500.000 evra.

Marko Rakonjac, FK Čukarički
foto: Starsport©

Rakonjac je jesenas odigrao 15 utakmica za Lokomotivu, uglavnom je doduše na teren ulazio sa klupe, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Jasno je dakle da njegov dolazak neće ugroziti status Aleksandra Pešića kao prvog Zvezdinog špica.

Međutim, posle odlaska Kulibalija, crveno-belima je bila potrebna još jedna opcija u napadu jer je pored Pešića tu još samo 17-godišnji Jovan Mijatović, a ni on nije klasična devetka.

Tražila je zato Zvezda po inostranstvu, dovodila se u vezu sa Mecovim Ibrahimom Nijaneom, Sent Etjenovim Žan-Filipom Krasoom, pa i sa Igorom Zlatanovićem iz Makabija Netanje, izbor je na kraju pao na Rakonjca. On bi sutra ili prekosutra trebalo da napusti pripreme Lokomotive u Abu Dabiju i poleti za Beograd na potpisivanje ugovora.

Podsetimo, sezonu pre odlaska u Rusiju Rakonjac je završio sa 12 golova u Superligi Srbije, iako je isprva bio rezerva Đorđu Jovanoviću, koji je kasnije otišao u Makabi iz Tel Aviva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.