SKANDAL! Kurti veliča SRAMNI potez Granita Džake posle meča sa Srbijom!
Granit Džaka u majici sa natpisom Jašari, Foto: EPA/Georgi Licovski

NEVEROVATNO!

SKANDAL! Kurti veliča SRAMNI potez Granita Džake posle meča sa Srbijom!

Zahvalan što "motivišu mlade na Kosovu da se bave fudbalom"

Objavljeno: 15:23h

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je za švajcarski dnevnik "Blik“ da mu je u redu kada neko iznosi političke stavove na fudbalskom terenu.

Kurti je, upitan da li smatra da je u redu kada se na fudbalskom terenu iznose politički stavovi, kao što je Granit Džaka posle pobede nad reprezentacijom Srbije obukao majicu sa natpisom "Jašari" kazao:

- Zavisi. Poruke protiv rasizma smatram ispravnim i važnim. Ako neko poštuje svoj identitet to je za mene u redu.

Aljbin Kurti
Aljbin Kurtifoto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Na pitanje koju poruku bi uputio Džaki, Džerdanu Šaćiriju i ostalim reprezentativcima Švajcarske kosovskog porekla, istakao je da im je zahvalan što inspirišu mnoge mlade talente da igraju fudbal, a tako i na Kosovu.

Podsetimo, kapiten reprezentacije Švajcarske Granit Džaka posle meča sa Srbijom, na zatvaranju grupne faze Mundijala, pozirao je u dresu na kojem je stajalo kontroverzno prezime.

Milenković i Džaka
Milenković i Džakafoto: EPA/Georgi Licovski

Fudbaler albanske nacionalnosti je naopačke obukao dres, a na grudima mu je pisalo Jašari, uz broj 26. Prva asocijacija na to prezime za Srbe je Adem Jašari, osnivač terorističke formacije Oslobodilačke vojske kosova (OVK), pa se Džakin potez u startu smatrao mučkom provokacijom.

- Ne, nikakva politička pozadina. Došao je u mlad tim, ja sam bio u toj situaciji kao on, zaslužuje poštovanje. Viđamo se svaki dan, provodimo puno vremena. Uvek nakon utakmice nosim majicu sa njegovim likom. To sam baš sada i uradio.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.