IZGLEDA DA JE DOŠAO KRAJ SARADNJE? Ben posle pet godina napušta redove Crvene zvezde!
El Fardu Ben na meču protiv Kolubare, Foto: Starsport©

ODLAZAK

IZGLEDA DA JE DOŠAO KRAJ SARADNJE? Ben posle pet godina napušta redove Crvene zvezde!

Reprezentativac Komora odlazi put Nikozije gde ga čeka ugovor sa Apoelom

Objavljeno: 17:06h

Vladan Milojević i El Fardu Ben po treći put će raditi u istom klubu. Posle Grčke i Srbije, na redu je Kipar.

Po saznanjima Mocart Sporta reprezentativac Komora već je napustio pripreme crveno-belih u Turskoj. Danas stiže u Beograd, odakle će u nedelju put Nikozije gde ga čeka ugovor sa Apoelom, koji od oktobra prošle godine vodi njegov nekadašnji trener u Panioniosu i Zvezdi.

Tokom pet godina u crveno-belom dresu Ben je postao jedan od najomiljenijih stranaca među navijačima i najuspešnijih legionara koji su branili boje kluba iz Ljutice Bogdana. Uvek nasmejan i profesionalan, a sve to uticalo je da ga Crvena zvezda šest meseci pre isteka ugovora pusti da ode kao slobodan igrač.

1 / 3 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Iako je u međuvremenu dobio srpski pasoš, te prestao da zauzima mesto stranca, Ben je u poslednjih godinu dana izgubio status standardnog prvotimca. Pao je u drugi plan kod Dejana Stankovića, a situacija se nije mnogo promenila dolaskom Miloša Milojevića, tako da se rastanak i naslućivao.

U dva mandata pod komandom Vladana Milojevića 33-godišnji krilni napadač odigrao 113 utakmica u kojima je dao 51 gol, pa i ne čudi odluka nekadašnjeg trenera Crvene zvezda da obnove saradnju. Igrajući za beogradski klub, El Fardu Ben je u 196 nastupa dao 83 gola i imao 47 asistencija. Osvojio je pet titula prvaka Srbije, dva nacionalna kupa, učestvovao u povratku crveno-belih na evropsku mapu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.